2011.08.01. 22:56| Szerző: Chipie

Itt vagyunk, élünk, virulunk, utáljuk ezt a gusztustalan nyár nevű valamit, amit egész évben vártunk, hogy na majd nyáron, hű, na majd akkor de jó lesz, ehhez képest az elmúlt hónapban kétszer bírtam találkozni a tőlünk kb 50 méterre lakó barátnőmmel, és óriási kerti bulik helyett meleg zokniban társasozunk/tévézünk, illetve opcionálisan ők rosszalkodnak, én meg ordibálok :-D

Azért azt a másfél hét rekkenő kánikulát szerencsére a nyaralóban töltöttük, kijelenthetem, hogy igenis van fény az alagút végén, így a 3, 5 és 7 éves gyerekekkel már kifejezetten kellemes és tárátátááámm: pihentető volt a nyaralás, ezt se hittem volna soha, hogy ez elérkezik, de iszonyú jó volt, napközben strandoltunk, Pömpöllér ugye a szokásos fóka-üzemmódban gyakorlatilag ki sem jött a vízből, max enni,

Lujzi hozta a szokásos tündérformát (róla mindjárt írok egy külön bejegyzést, megérdemli :-), és végrevégre a kiscsíra is búvár-üzemmódra váltott, elcsórta a bátyja búvárszemüvegét, és rém viccesen karúszóval búvárkodott, ami gyakorlatilag úgy nézett ki, hogy a segge látszott ki a vízból, meg a két karúszó, mi meg egymást váltottuk a vízben, mivel a kijövés puszta gondolatától is heveny tiltakozógörcsöt kapott :-). Amúgy továbbra sem adta fel, hogy hivatalosan is ő legyen a Strand Bohóca, és mint mindig, most is lett nézőközönsége :-)

Képeinken a győzedelmes búvár, lent meg az alternatív matracfújási módszereket oktató tanfolyam első óráját láthatjuk :-)

Szóval napközben strand, este hazafelé rituális fagyizás, este meg rákattantak a kölkök a tábortűzre, úgyhogy majd minden este tüzet raktunk, és sütöttünk rajta valamit, szalonnát, kolbászt, almát, krumplit, imádták a gyerekek, és tök nyugi volt, nyilván a hisztimanók nem költöztek el, de hát bakker mérföldekkel jobb, mint volt tavaly, lejöttek a a barátaink is a hétvégére számos kiskorú társaságában, és nagyon, de nagyon jól éreztük magunkat, és amúgy meg kettő érdemérmet is érdemelnék, egy konyhatündéreset,, tekintve, hogy kettő kiló lisztből csináltam nokedlit a paprikáscsirkéhez a társaságnak, másrészt meg vitézségit, mert bevállaltam, hogy a barátnőm nemszomjas férje karikás ostorral lecsattintsa a fejem tetejére rakott műanyag poharat :-)

 

Aztán volt még házilag készített turnballozás, ami egy tök nagy találmány, pont azt az idegesítő rész tűnik el a gyerekekkel való tollasozás/teniszezés akármiből, amikor 22 másodpercenként kell keresgélni azt a rohadt labdát, na itt ez most ide van rögzítve, és forog, és irtó jókat lehet vele játszani :-)

Amikor megkérdeztem a kölyköket hazafelé az autóban, hogy mi volt a legjobb élményük a nyaraláson (jelzem idén kimaradt az autóban hisztizés is, jessz :-), Gergő a búvárkodást mondta, Pömpöllér a barátaival a vízicsúszdázást, Lujzika meg lelkesen azt ordibálta, hogy a Zumbaaaa! Ő lett ugyanis az esténkénti ingyenes strand-zumba foglalkozások leglelkesebb rajongója, a lépések egytizedét bírta csak követni, de imádta, és a kezdeti szepegés meg szégyenlősködést mintegy hat perc alatt legyőzve a legelső sor legközepén riszálta a csíkos fürdőruhás seggét, imádom :-), de végül megegyeztek abban, hogy a legeslegeslegeslegjobb az volt, amikor egy kánikulai napon délután irgalmatlan nagy zuhé lett a strandon, effektíve szarrá áztunk, az az igazi függöny-zivatar volt, mindenünkből csöpögött a víz, a kölykök sikongatva ugráltak a meleg pocsolyákban, mi a bejárat alatt röhögtünk, és amikor elment a vihar, visszamentünk a totál kiürült strandra, és csak a miénk volt a (jelzem tök meleg) Balaton!

 

 

majd még teszek fel képeket, mert volt még itt sok minden, Gergő élet-halál küzdelmet vívott egy hattyúval, verbálisan begyalázta az ő édesapját, Lujzi lightosan bepasizott, Pömpöllér meg fogdosta a siklókat, de most megírom a Lujzis bejegyzést :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr133118515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JanCsi 2011.08.02. 14:20:01

Gondoltam megírom, hogy a blogod is szerepet játszik abban, hogy megszületett a gondolat, hogy szeretnénk egy harmadik gyerkőcöt. Két lányunk van, mindketten két gyerekre gondoltunk mindig is, (egykék vagyunk a férjemmel) de valamelyest a blogod is hatással volt ránk (férjem is beleolvas gyakran). Egyszerre agyrém és csudaklassz amikor ilyen szinten zajlanak az események 3 gyerekkel. Elolvastam a Luzjis posztot is. Egyrész OMG!!!! :(((( Másrészt nem tudtál vele eltéríteni :D

Tudom, hogy azért átélni nehéz lehetett a Lujzis dolgokat, de néhol gurultam a nevetéstől ahogy leírtad.

Írsz röviden egy picit, hogy nálatok hogy volt (ha nem indiszkrét a kérdés). Eleve nagycsaládot terveztetek, vagy kettő után belelkesültetek, mint mi?

Chipie 2011.08.02. 15:15:14

@JanCsi: Hű, ez nagyon megtisztelő :-)))) Nem indiszkrét a kérdés, egyáltalán, bár lehet, hogy illúzióromboló leszek, mi igazából nem terveztünk egy gyereket sem, csak úgy jöttek, mint fényre a molylepkék, soha nem volt Nagy Gyermektervező Beszélgetés :-) Gergő meg totális és abszolút véletlen volt, és őszintén megvallva, neki első körben nem örültünk, Lujzi nem volt még egy éves, nekem pont bejött egy iszonyú jó munkalehetőség, és az első reakciónk az volt, hogy na ne.....aztán persze két napig tudtuk tartani magunkat, úgy, hogy a zuram nem szólalt meg, én meg bőgtem, aztán elkezdtünk röhögni, hogy úgyis megtartjuk :-))) Többek szerint egyébként ez a pár nap elutasítás eredményezte azt, hogy ilyen rettentő nehéz eset lett a gyerek, hogy kiskorában ennyit ordított, és hogy azóta sem piskóta :-D

De amúgy jó a három gyerek, nyilván az eleje nehéz, amíg nagyon kicsik, de nálunk most már pl isteni, nincs se pelenka, se cumisüveg, se nyígás, most lesz 5-6 isteni év, amíg Pömpöllér el nem kezd kamaszodni :-)

Egyébként meg véleményem szerint a négy gyerek a legjobb, mert egy gyerek elkényeztetett lesz és unatkozik, kettő folyton veszekszik, háromnál egy mindig kimarad valamiből, négy gyereknél viszont mindig mindenki talál magának partnert :-)

JanCsi 2011.08.02. 15:28:24

No, akkor csak mi vagyunk ilyen tervezgetős család!?!? :)))) Dorkát alig vártuk, Karina egyből jött ezért van köztük csak 18 hónap :) Más téma. Kb. csak nálad olvastam jót a Medveparkról, sok helyen eléggé lehúzták, de azért hittem Neked és elmentünk. D 2.5 éves lesz gondoltam talán már tetszene neki. Nos, kellemes meglepetés volt nekünk is! jandodorka.blog.hu/2011/08/02/mennyi_minden_6

Chipie 2011.08.02. 15:38:20

De jó! :-) És milyen szépek a lányok! A Medveparkot sztem a sznobok húzzák le, már bocsánat, nem akarok senkit sem bántani, nyilván nem egy Tropicarium, és nyilván ki is lehet fogni rossz, zsúfolt napot, vagy nem tudom, de tök jól el lehet ott lenni, ha az ember nem azzal a mentalitással megy oda, hogy medve? pipa, szarvas? pipa, farkas? pipa, mi van még? gólya? pipa, ennyi volt? Hogy vágjak fel ezzel a haveroknál :-) De ha ráérősen battyog, játszóterezget, macit táplál, és hagyja, hogy a gyerek negyven percig ücsörögjön az ormányos medve előtt, és összedugják az orrukat, akkor egy tök kellemes félnapos program.

Check 2011.08.02. 20:38:44

Jajj, Chipie! Nehogy bevedd ezt a "mitől ilyen Gergő?" maszlagot. Ez alapján Tnek is ilyennek kéne lennie (én éppen az Iparra felvételiztem, amikor befigyelt). És hát ő nem zűrös. Ez simán a ti rejtett képességeitek miatt van :)))

Magdaleha · http://magdaleha.freeblog.hu/ 2011.08.03. 13:06:10

chipie! 5-6 nyugis év??? Őőőőőőőőőő, Pömpöllér még nem kamaszodik? Petin lassan azt várom, hogy mikor lesz pattanásos! Állandóan DÜNNYÖG. Először el nem tudtam képzelni, hogy mi a baj, már megint mit csináltam rosszul, aztán együtt nyaraltunk a barátnőmmel, és az ő 11 éves lánya detto így viselkedik... Azon meg már csak nevetni lehetett, hogy az ő lánya és az én nagyfiam hogy piszkálták egymást...

A nagycsalád pedig szerintem nagyon jó dolog, mi terveztük, eleinte négyet, aztán hármat, és végül mégis négy lesz/van. Csak nagyon jó idegek kellenek hozzá, és humor, mert ha nem tudod legalább utólag sírva kiröhögni magad, akkor belegurnyulsz a hétköznapokba...
Már bocsi, hogy belekotyogtam :-D

JanCsi 2011.08.03. 13:21:10

@Magdaleha: Köszönöm a tippeket. Amúgy is már előre informálódok Mamami-ról, meg innen-onnan, hogy milyen is lehet nagycsaládosként, meg volt aki azt mondta szerinte "én elég szívós vagyok hozzá" :DDDDD A humor aaaaaz megvan. :D Most három napig 3 lányom van (egy kölcsöngyerek) kíváncsi vagyok hogy megy majd. :DDDDDD

Apropó nagycsalád. Ti érzékeltek valamit a szendvicsgyerek jelenségből. Mennyire kell "félni" ettől? Konkrétan erre gondolok: church.lutheran.hu/kikotnijo/cikk/cikk2/szendvics-gyerek.html Ti érzékeltek belőle valamit?
süti beállítások módosítása