2008.06.07. 22:14| Szerző: Chipie

Bicikli az van kéremszépen, kettő hete kábé másról sem szól az életünk, mint a biciklizésről, ugye a gyerek egy nap alatt megtanult tekerni a kis 12 es cangáján, majd másnap átült a 16-osra, és hát azóta nem nagyon száll le róla, csak ha muszáj.

hazajön az oviból négykor, és este kilencig megállás nélkül teker. Hihetetlen :-)))

Ennek eredményeképp sikerült a csontúj hauser bringáját tíz nap alatt szétdarálni, a hátsó kerék konkrétan annyira elkopott, hogy eltűnt, lelaffadt, külső-belső tönkrement, ugyanis a csemete igen profin farolgat a cangával, és az ugye koptatja a gumit. Úgyhogy ma reggel a gumisnál kezdtek a férfiak.

 

Ami viszont még zseniális, és aminek nagyon örülök, hogy kialakult egy kis csapat, mint anno a békeidőkben, 8-10 gyerek a környékről, szomszédságból, mind elénk gyűlnek,ugye egy kis zsákutcában lakunk minimális autóforgalommal, ki biciklizik, ki görkorizik, Lujzi nyomja a piros műanyag motoron, aszfaltrajzolnak, fáramásznak, viháncolnak, eközben a szülők műanyag kisszéken, meg a párom által gyártott padon (rajta diszkrét felirat: anyapad, előtt egy kisméretű B betű, khömm:) ücsörögnek, beszélgetnek, apukák söröznek, tiszta 80 as évek Balaton feeling, és ez megy sötétedésig vagy még azután.

A haszon többszörös. Először is remekül érezzük magunkat, főleg az én társaságfüggő gyerekem, aki zsezseg és pezseg és viháncol. Kialakul ugye egy gyerekcsapat - akik reményeink szerint a későbbiekben is haverok maradnak, ismerik egymást, együtt bandáznak, ismerek őket egytől-egyig, a szüleiket is, mind tök normális, akikkel nyugodt szívvel hagyom a kölyköt, végülis szerintem így kell közösséget fenntartani, nem úgy, hogy mindenki bent ül a saját kertjében és unatkozik :-)

 

Címkék: pömpöllér  |   | 8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr52508882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kadarm 2008.06.08. 14:30:25

hát ez egészen csodálatosan idealisztikusan hangzik, szinte irigykedem

ehbien 2008.06.08. 17:25:22

Én nem szinte. Totál sárga vagyok. Hülye város, bérház, gánybácsi és brekegő néni...
Jó nektek!

kadarm 2008.06.09. 14:07:18

azért csak szinte, mert ennek a sztorinak azért van egy más egyéb vetülete, az ovi, hogy a pasi mikorra ér haza, az ellátás, stb, szóval egészében nem feltétlenül vonzó. de ez a kép az utcabálról, ez fantasztikus, szinte hallom a zsivajt is.

ehbien 2008.06.10. 08:38:39

Kadarm, persze, h mindennek megvan az ára! De én lazán beáldoztam volna a tenisztanulós, úri ovimat a gyerekem szabadságáért és a haverokért.

Chipie 2008.06.10. 09:45:08

kadarm, én nem érzem semmi hátrányát a vidéki létnek, bulizni meg huszonévesnek lenni jó volt Pesten, gyerekeket nevelni viszont sokkal jobb itt. Az ovival nincs semmi baj, a pasi motorozik és hamar hazaér (jelzem, anno a XV. kerületből sokkal tovább tartott beérni bárhová mint innen), az ellátás is rendben, meg különben is van autóm, ha vmi olyan kell, ami a környéken nem kapható, beleülök. ezt tenném a 15. kerben is.

Szóval sirályság van, persze nincs a közelben mozi meg éjjel-nappali meg squash-pálya, de ezt így 3 pici gyerekkel annyira nem nélkülözöm. van helyette dunapart meg szarvasbogár meg esti kerti üldögélés meg jó levegő.

ehbien, wow, te tenisztanulós úrigyerek vagy? :-))))

ehbien 2008.06.10. 17:11:50

Bion, bion. A gyerekem bion az.
Végre egy pasi is volt az oviban: István bácsi, aki nagyon jó fej. (+ Izmos, ruganyos testben megbízható családapa.) A tenisztanulás pedig: semmi komoly taktika, csak melyik az ütő nyele, és nocsak, a labda gurul... :-)
Valamint felhordtam a Normafához a kölyköt, hogy legyen fű, meg fa, és egyszer még egy sikló ott napozott az ovi kapujában. (Ami nagyon tanulságos volt - állattanilag a gyerekemnek -, miután összekapartam magam az "úristen kígyó, mindjárt elájulok"-ból, és alaposan is megnéztük.)

napocska 74 2008.06.11. 10:05:31

Kedves kadarm milyen ellátásra gondolsz? ( itt a gyerekdoki is ugrik egy szóra ha kell és házhoz jön )

kadarm 2008.06.11. 15:08:24

jaj, csajok, nem kell már így kiakadni, laktam én is vidéken, tudom miről beszélek és magamról beszéltem, miért kell ezt mindig hozzátenni? nekem nem éri meg az ára, amit én annak tartok.
süti beállítások módosítása