2011.02.16. 15:49| Szerző: Chipie

Na az van bővivel hálistennek, egyre többet játszanak együtt, vannak már saját kis rituáléik is, mint pl. az esti dínótojásos, és bár veszekedés is van nem gyengén, méghozzá abszolút nem meglepő módon mindig a zsebterrorista gerjeszti, aki még abban az életfázisban van, hogy ha nem ő nyer a majmos társasban, felrúgja a holdra, de azért néha ilyet is lehet tapasztalni, hogy figyel a Lujzira, és szépen játszanak

  a múltkor két napig Thomas-sínekkel beterítve éltünk, és reggeltől estig vonatoztak, hál'istennek a mese már lecsengett, mert a hideg rázott tőle, de a jó kis fémvonatok  meg a sínek megmaradtak, és a kölykök komplett kalandokat vezényelnek le, nem elégszenek meg a szimpla tologatással, mindig is imádtam, ahogy szerepet tudnak játszani, hogy totál beleélik magukat a szerepükbe, legkirályabb volt, amikor még régebben Lujzi vitte a láthatatlan mittudoménmijét a kezében, és leejtette (!) :-D

 

Két napja fakocka-mánia van, szegény fakockák jó ideje elfeledetten ücsörögtek egy kosárban, és gondolom gonosz terveket szövögettek a rohadék legók egyeduralmának megdöntésére, de  most megint felvirradt az ő napjuk, tegnap arra jöttem haza este a nyelviskolából, hogy a komplett család hasonfekve fakockázik, ráadásul a fakockának van még egy szuper funkciója: istenien lehet rajta veszekedni, hogy éppen melyik tornyot ki rúgta fel, illetve Lujzi királyul tud krokodilkönnyeket sírni azon, hogy az egy centi vastag oszlopon nem marad fenn a tíz centis nagykocka. :-D

 

Itt meg azt hiszem éppen a lánchídi oroszlánok voltak, egy szelídebb, egy turbó vad, meg egy keresztbemászós :-)

 

Ja és folyton elbújnak, az is lassan rituális, hogy ha bárki felmegy az emeletre, valamelyik zugból ordítva előugrik egy egyméteres. :-D

 

és játszanak még műanyag katonásat, kissárkányosat (olyankor mindenki négykézláb mászik, és nekem virtuális halakat kell hozzájuk vagdosnom, amin összeverekszenek), pókosat, takarósat, amikor az egyik lefekszik (én többnyire), a többiek meg hol párnák, hol takarók, akik rávetődnek, és persze folyton leesnek és visszaugranak és mindenki vihog, meg droidosat, ami a sima lövöldözős trendibb neve, meg gombásat esernyővel :-)

 

de a csimborasszója mindennek, amikor apa is belevetődik a buliba, apa ugyanis szuperképességekkel rendelkezik, amíg én nagyjából eszköz-szinten vagyok játékilag, addig ő időnként, teljesen váratlanul csikimanóvá mutálódik, aki képes három visítva ficánkoló gyereket EGYSZERRE csikizni, legjobb barátai a popsinpöckölő manók, a kajalopkodó koboldok, és mindenkit fel tud emelni a plafonig, ez is rituálé, hogy eléállnak, és Gergő közli, hogy meg szeretné fogni a telefont (plafon:-), és akkor repkedhetnek ők, és birkóznak, ugye mondanom sem kell, hogy azt is egyszerre mindhárommal, akik a szoba három sarkából rontanak rá sikítva, ez általában ugye munka után a fürdés és a lefekvés közötti időszakban zajlik, aztán én felparancsolom a visító bagázst az emeletre, addig apa leül, kibontja az oxigénsátrat és rápihen a 70 kilónyi gyerek emelgetésére :-D

 

De ma reggel is ágyba kaptuk a reggelit, most már mint küldöttség vonultak fel hozzánk, Pömpöllér büszkén cipelte a sonkás kenyeret bodzaszörppel (mert a kávégépből kifogyott a víz, és utántölteni még nem tud, ideje megtanítanom :-), és utána mindenki bebújt kettőnk közé, és majdnem tíz egész percig nagyon jó volt, csak sajnos a csikimanók megint beborították a nyugalmunkat, de az ilyen reggeleket szeretjük :-)

Címkék: triumvirátus  |   | 9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr222665596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2011.02.16. 20:07:49

Gyereket akarok. Most. Hármat. =D =D =D
Annyira szuperek mindannyian. És szépek, és édesek, ésésés. (Kissárkányon behaltam.)

Üdv, egy zugolvasó ;-)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2011.02.18. 10:31:51

jajjj, hát ez nagyon jó poszt volt. A sok cukiságon túl nekem az tetszett, ahogy Pömpöllér megoldotta a helyzetet. hogy nem érte be annyival, hogy nem hoz kávét, hanem kitalált helyette mást. Leesett az állam.

és igen, gyereket ide! hármat! most! :))

(ööö én nem vagyok zugolvasó, de szokoevente egyszer kommentelek, mert nekem még mindig fura, hogy vadidegenek blogjait olvasom nagy lelkesen, vagyis hogy biztos nektek fura, hogy en vadidegen vagyok és itt kommentelek)

Chipie 2011.02.18. 12:46:01

@Nils Holgersonné: ó, én megértem, nekem is vannak ezer éve olvasott blogjaim, és nem nagyon szoktam kommentelni, pl szirka blogját is olvasom nagyon régen, soha nem kommenteltem, és egyszer összefutottam velük a bethesda kórházban, és önkéntelenül is spontán és boldogan rájuk köszöntem, mint régi ismerősökre :-) aztán meg elég égő volt, bár ők már biztos megszokták, hogy ismeretlenek is köszöngetnek neki :-)

ami meg pömpöllért illeti, ő abszolút nem elveszett gyerek, amikor először leküldtem egyedül vásárolni, akkor is ledöbbentem, mert van két bolt, az egyikhez át kell menni a zebrán, én a másikba küldtem, ami 3 percre van tőlünk és nem kell átmenni úttesten meg semmi, csak itt a kertek alatt. na de amiért küldtem, az nem volt abban a boltban, csak a nagy cba-ban, ami ugye az út túloldalán van, na erre az én gyerekem fogta, és átkísértette magát az úttesten a zöldséges nénivel, majd a nagyboltban bevásárolt, és visszakísértette magát a pénztárossal, én meg majd beszartam :-))))

amúgy szoktam nézegetni azoknak a blogját, akik kommentelnek, szóval azért némileg képben vagyok :-D

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2011.02.19. 11:08:57

Szia Chipie!

Nekem már nemigen van blogom, mert mindig bezárogatom őket. Állandóan megtalálnak az ismerősök.
Van egy """"gasztroblogom"""", itt: bakerstreet.freeblog.hu
És nagyon remélem, te nem zársz be, mert az összes kedvencem zár befele, legutóbb Bakka és Pepe.
Alig marad normális, humoros, nem szirupos, olvasható gyerekblog. =(
Szóval maradj nyitva, légyszí. Köszi! =D

Elan · http://porcelanmatrjoska.freeblog.hu 2011.02.19. 11:26:40

Én is zugolvasok, és mindig az az érzés önt el egy-egy újabb poszt olvastán, hogy kistesót a gyerekemnek azonnal, most! De inkább kettőt :) Ugyanakkor nem is ezért írok, hanem mert látom, hogy nagy társasmánia van nálatok, és most látom érettnek a 2,5 évesemet arra, hogy mi is megpróbálkozzunk egyel. Milyen társasjátékot ajánlanál nekünk?

Chipie 2011.02.19. 11:38:01

Kiddy (ezt a dugnám nikki sixx-et elmagyaráznád? :-) Vagy nincs rajta mit magyarázni? :-)))

Bakka és Pepét én is sajnálom, hogy bezárt, jókat röhögtem, javaslom egyébként lustanyu blogját, ha esetleg nem ismered, én vinnyogva szoktam sírni rajta :-)

Én nem tervezem, hogy bezárok, nyilván szűrök tartalmilag, ami az én magánéletemet illeti, tehát pölö mivel tudom, hogy a párom fél munkahelye is olvas, nyilván nem taglalom, ha éppen összevesztünk, se az ellenkezőjét, :-), ami infót megosztok a gyerekeimről, azt felőlem bárki láthatja, nyilván aki elkezd blogot írni, abban van némi exhibicionizmus, és nyilván ha elkezdene zaklatni egy pedofil kommandó, másképp vélekednék, de idáig csak pozitív visszajelzéseket kaptam, úgyhogy maradok. :-)

megnéztem a gasztroblogodat, tök jó, azt hiszem lopkodni is fogok onnan nem is oly sokára :-D

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2011.02.19. 20:56:37

Hát, Chipie, ezen igazából nincs mit magyarázni szerintem. =D Dugnám az igazából azt jelenti, hogy ha szingli lennék (nem vagyok) és L.A.-ben élnék (nem fogok) és szingli lenne (nem az) és találkoznánk (nem fogunk), akkor nem rugdosnám ki az ágyamból. Hehehe. Ugye ezeket a dugnám-sunáznám szövegeket a fiúk mondják, na de mit mondjon az ember lánya, ha egyszerűen lát egy olyat, hogy húha? Dughatna? Sunázhatna. Ugyan már. Éljen az emancipációóó. =D

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2011.02.19. 21:01:34

na, csak kiugrasztottam egy zugolvasó nyulacskát a bokorból :)

ettől én is félek ám, hogy egyszer valakit túláradó örömmel fogok köszönteni, mert hát én követem az életüket 2-3-4 éve... De akkor veletek szemben nem fogom vissza magam, jelszó: Előretolt helyőrség.

a boltos sztori meg jó, gondolom, ő lesz majd az, aki egyetem alatt saját céget gründol, meg normális háztartása lesz, és a nőkkel is tud bánni (ööö, tervezem, hogy hamarosan lányom lesz, ha úgy 20-22 év múlvára meg tudnánk beszélni valami kis családi találkozót-... jók a helyőrséges gének, ennyit ígérhetek!:))

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2011.02.19. 22:07:38

Ja, Lustanyu blogját ismerem, imádom. =)
süti beállítások módosítása