2008.01.11. 21:06| Szerző: Chipie

Olyan hirtelen lett a kis kopasz fogatlan golyófejből öntudatos nagyfiú, hogy csak hápogok. És érzem, hogy kezd távolodni, tudom, ez most érzelgős duma, de akkor is, az én kisbabámból pasi lett, véleménnyel, akarattal, belátással, és ez valahol zseniális, valahol meg facsargatja anyai szívemet, és hát ugye hol van még a folyamat vége, amikor eljutunk, a "Forgalmit, slusszkulcsot, majd jövök" - korszakhoz :-)

 

És most nem is arról beszélek csak, hogy a múltkor felhívatta velem a barátnőmet, majd elkérte a telefont és megkérdezte: Edit, átmehetek a gyerekeiddel rohangálni? Majd átment - egyedül, oké, hogy néztem, mert itt van a szomszédban, de akkor is, eljátszott ott vagy 3 órát, majd hazajött, félútig kísérte a haverja, aki már naaagy hétéves, hanem hogy hirtelen kérés nélkül és magától csinál rengeteg olyan dolgot, amikért régóta könyörgök-balhézok-magyarázok.

Fürdés előtt levetkőzik, berakja a ruháját a szennyesbe - oké, a zoknikifordítás még egy távolabbi projekt :-) - elmegy pisilni, nehogy a fürdővízben kelljen, bemászik a kádba, lemosakszik, fogat mos, kimászik, megtörölközik, és csak itt jövök én, mert a pizsamafelvétel még nem megy tökéletesen.

MInden kajánál ő terít, én adogatom a kezébe a tányérokat-poharakat, ő meg felpakolja az asztalra, ha elfelejteném a szalvétát, figyelmeztet, kaja után kiviszi a tányérját-poharát a mosogatóba, este elpakolja a játékait................én meg csak lesek.

És olyanokat mond, hogy hanyattesünk a röhögéstől. És szeretgeti a kishúgát, és nem bántja, és ha az ominózus kishúg hisztériás rohamot kap, elnéző  mosollyal szemléli, a már mindenen túllévő laza világfiak bölcs félmosolyával, majd önelégülten konstatálja, hogy ő már nem csinál ilyet. :-) És tényleg nem.

 Jó, persze azért időnként lemegy az agyáról és kiborítóan rossz és dobál és ugrál és hörög és nem lehet vele bírni, de ahogy látom mostanában néha felnőtt pasiknak is elszáll minden önkontrolljuk :-)

 

Szóval sokkal élhetőbb vele az élet, sokkal szórakoztatóbb, cserébe persze a kicsi kezdi a dackorszakot, de szegénykén már csak röhögünk :-)

 

miből lesz a cserebogár!

Címkék: pömpöllér  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr59293924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása