2010.02.26. 22:44| Szerző: Chipie

Mindig rá kell jönnöm, hogy simán árulhatnék belépőjegyeket az esti performanszainkra, úgy is mint csobánkai törpecirkusz, mert az, hogy fürdés után simán és folyékonyan megbolondulnak, az csak nekem nem újdonság. :-)

A ma estéhez tudni kell, hogy Lujza elég beteg, már kilábalóban, de a tüdeje nagyon nem százas, eléggé rámijesztett pár napja, és hát ugye az ő múltjában már ott van egy majdnem-meghalós szepszises tüdő-és mellhártyagyulladás mindenféle finom extrával, úgyhogy nálunk ez a szűk keresztmetszet, és néha röhögök magamon, mert ha valamelyik fiú lázas, akkor adok neki lázcsillapítót, ha a Lujzi, akkor azon kezdek gondolkodni, hogy ha kórházba kéne menni, kit is tudnék hirtelen riasztani bébiszitternek, mindegy, a lényeg, hogy a tüdeje miatt hidegben kell aludnia, úgyhogy a gyerekszobában levettük a fűtést, és jól aláöltöztetem őket a pizsamájuknak. Ebből kifolyólag, amikor ma Gergő úgy döntött, hogy ő még szeretne fürödni kicsit abban a jó kis habos fürdővízben, az alábbiak voltak már rajta: pelenka, body, harisnya, zokni, trikó és egy kezeslábas pizsama. És így, miközben Pömpöllért győzködtem arról, hogy lényegesen egyszerűbb és praktikusabb úgy felvenni egy zoknit, hogy közben a másik kezében nem tartózkodik egyetlen legó harci jármű sem, egyszercsak azt hallom, hogy plics-plocs-plics-plocs, és megjelenik Kisfejű Nagyfejű Torzonborz, ahogy a barátnőm hívja, és csöpög belőle a víz, mit csöpög, csorog, a hajából, a pizsamájából, a pelenkájából, mindenhonnan, csatak a parketta mögötte, és diadalittasan elordítja magát, hogy TÁDÁÁÁÁÁÁ!!!!

Pömpöllérrel konkrétan annyira röhögtünk, hogy effektíve másodpercek választottak el a bepisiléstől :-)))))))

 

Viszont legalább megtudtam a családban betöltött pozíciómat, mert azt mondta ma nekem a gyerek, hogy Anya, te mindennél fontosabb vagy nekem. Majd kis szünet után hozzátette: Még a legóimnál is. :-)

Lujzit meg muszáj imádni, mert annyira kis növény, hogy elképesztő, és annyira boldog tud lenni bármitől, akármitől, hogy ő sózhatta meg a húst, hogy láttunk egy fűszálat, hogy ő ülhet a csapnál a fürdőkádban (ez a top poszt, mindig az kapja meg, aki kiérdemelte, hogy miért, azt érti a hóhér), és annyira nincsenek igényei, hogy a múltkor azt hittem megeszem, az alábbi párbeszéd hangzott el:

-Anya, nekem mikor lesz a szülinapom?

-Majd nyáron

-Jaj de jó!

-Lujzi, mit szeretnél a szülinapodra?

-Rózsaszínt.

-Oké, de rózsaszín mit?

-Rózsaszín ajándékot! - idáig már egyszer eljutottunk, így most tovább próbálkoztam.

-Lujzi, de mi legyen az az ajándék?

-Hát torta, hogy elfújhassam a gyertyát!

-Lesz torta, cicám, de tudod, akinek szülinapja van, az tortát is kap, meg ajándékot is.

-De azt már kaptam karácsonyra! - és álmélkodva néz, és nem érti, hogy miért puszilgatom szanaszét. :-)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr631793594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Check 2010.02.27. 09:40:33

Nálam ott figyel egy kis rózsaszín special one, csak neki, az én szülinaptársamnak. :-) Meg egy aranyszínű ceruza is. Csak úgy mondom. Szóval gyógyuljon meg gyorsan.
A Lego előtt végezni a legjobb helyezés. 7 év múlva ez a poszt a haverok előtt van, utána meg a "csajom" előtt, de az már nem biztos, h kell nekünk.
Pömpi műsorszáma aranykoszorús.
Csókacsalád! :-)

oyak 2010.03.01. 11:21:17

hello!
off: lesz vmi a nyelvtanításból?

jidele 2010.03.14. 10:27:04

Ha jól látom Gergő ma 2 éves. Sok boldogságot neki :)

Judit* 2010.03.21. 21:42:37

Néha még benézek, hátha... Remélem, jól vagytok!

Check 2010.03.22. 17:20:57

Új bejegyzést kérek, de iziben! :-)
süti beállítások módosítása