2009.11.15. 21:50| Szerző: Chipie

Ezek a gyerekeim. :-)

Gergő ugyanis utolsószótag-utánzó kismajommá vedlett, és így nevezi a tesóit, a becenevük vége alapján, a büdösbogár pedig ő maga, mivel legújabb szokása, hogy ha valami nem tetszik neki, elveszünk tőle valamit, ami pedig szerinte neki jogos jussa, és ami nélkül nem tud személyiségfejlődése következő állomására felkapaszkodni, teszem azt, mondjuk egy machete vagy egy fiókból kilopott húsvágó bárd, amiről ugye köztudomású hogy már a fiserprájsz is fontolgatja a bébijátékká történő felfejlesztését, na és amennyiben egy ilyen mondjuk elkobzásra kerül, Grübedlimalacka először is elkezd spontán helybenfutni, magyarosan szólva toporzékol, mint atom, miözben rakétakilövésre emlékeztető hangon ordít crescendo, majd a csúcsponton nemes egyszerűséggel izomból hanyattvágja magát, koppan feje, a lábait felemeli a levegőbe, és olyasmit művel velük, amiket én anno aerobicon, csak ott hasizomerősítés volt a cél, és persze szünet nélkül ordít, mintha fizetnének érte. A mutatvány legviccesebb része, hogy ilyenkor szó nélkül ott kell hagyni, és amikor 3 perc olyan ordítás után, hogy gyengébb idegzetűek már az ördögűzőt hívnák egyszercsak feltűnik neki, hogy nulla közönségnek fárasztja magát a produkcióval, akkor csikorgó kézifékkel leáll az egész, és a gyerek bájosan mosolyogva becsatlakozik kisautózni, és minden szép és jó egészen úgy tíz percig, amikor újabb sérelem éri, és akkor újra jön a büdösbogár-show, egész jókat szórakozunk rajta, hálistennek egyre kevesebbet csinálja. :-)))

Viszont ahogy a tesók, úgy ő is látványosat fejlődött mind mozgásilag, mind agyilag, simán képes az óvodáig páros lábon ugrálva jönni mellettem, miözben ritmusosan ordítja hogy BEKK! BEKK! azaz brekk, a gyengébbek kedvéért :-), a múltor sikerült neki egy bukfenc a kanapén, mindenhová felmászik, feláll a hintaló fején kétoldalt lévő két fogantyúra, ott egyensúlyozik röhögve, és onnan ugrik egy fejest a kanapéra, az óvodában rendszeresen a bordásfal legtetejéről kell lekaparnom, és olyan erős még ráadásul, hogy pl amikor hajósat játszanak a nővérével, az úgy zajlik, hogy kihozzák a lavórt, a Lujzi beleül, és a Gergő tolja fel-alá a lakásban, mindez fordítva nem megy, a Lujzi nem bírja :-))). A finommozgása is nagyon zsír, minden megnyom, kiszed, beledug, szétcsavar, tök szépen fogja a ceruzát, jó nagy krumplikat firkál boldog mosollyal, és újabban már legóznak a Pömpöllérrel, mert már direkt nem szedi szét a legókat, csak véletlenül, az meg ritkán van, és a báty rájött, hogy egész jó buli úgy megvédeni a másfél napig épített űrhajóját a ragacsos kis mancsoktól, hogy épít neki egy egyszerűbb valamit, a kezébe adja, és akkor vígan tudnak rohangálni és lövöldözni a pecóban, 1-2 év és sejtésem szerint brutálturbó együttjátszás lesz. És imádom, ahogy eljátszik a legókkal, ha sikerül valamit megkaparintania, itt éppen egy legóember bukósisakját szedte le és rakta vissza egymás után negyvenszer, igen figyelemreméltó koncentrációval, és némi vacsoranyommal a szája körül :-)

AMúgy meg továbbra is egy elképesztően édes és gyönyörű és kedves tündér - már amikor éppen nem ordít és nem veszekszenek a Lujzival - ellenállhatatlan mosolya van, úgy szórja a puszikat és az öleléseket, mint zacskó zizit, sőt újabban nyalogatja azt, akit szeret, annyira vicces, hogy ülsz, kávézol, és egyszercsak odarobog egy törpe és oldalbanyal. :-D MIndent, de mindent ért amit mondunk neki, és ez pl abban csapódik le a legjobban, hogy ugye próbálom rendre nevelni a tesóit, hogy ugyan ne gondolják már azt, hogy a kaja a hűtőben terem, a tiszta ruha meg belenő a szekrénybe, én meg egy házicselédbe oltott séfrabszolga vagyok, és mostanában cseszegetem őket, hogy vigyázzanak a rendre meg pakoljanak el maguk után, namármost a nagyok szarnak a fejemre nagyjából, viszont azt elértem, hogy Gergő a mosogatóba teszi a koszos tányérját, a szennyesbe a ruháját, a túrórudis papírját kidobja a szemetesbe, porszívózik, de tűpontosan leutánozza hogy hogy csinálom, azaz a kanapé alá úgy nyúl be a csővel, hogy először leszedi róla a fejet, aztán megy a felmosófáért, és úgy eleve egy tök rendes gyerek, remélem örökölte recesszíven anyukámtól a rend és tisztaságmániáját, legalább egy tüchtig ember lenne a családban. :-)

És úgy alszik, mint egy puttó :-)

És most összeszámoltam ami így hirtelen az eszembe jutott és amiket rendszeresen mond, és megállapítottam, hogy 27 szót használ, és még egy csomó hangutánzót, profin utánozza a tüsszentést, horkolást, köhögést, tud szájjal lőni és lézerkardozni (ugye milyen jó a nagytesó), halacskacuppogni, királyul ugat, nyávog és nyihog, szóval már esélyesen többért tudnám eladni, mint egy arapapagájt. :-D A legviccesebb szavai között személyes kedvencem a ABB ABBA!!! amivel nem a dicsőmúltú svéd popegyüttest élteti, hanem arra szólít fel, hogy hagyd abba, aztán a tény, hogy bár a legtöbb testrészét szépen megmutogatja, hogy hol található, csak egyetlenegyet nevez a nevén, igen, azt, elképesztő, és hát az örökös hülyeségi csúcstartó, ami valószínűleg abból alakulhatott ki, hogy a tesóknak mondtam, hogy igen, azt kaphat a Gergő, nem, azt nem kaphat, és ez a kaphat lett nála valahogy a kéremszépen, és ezt gyönyörűen úgy mondja hogy KAPA! KAPA! Mostanra a kapakapa már csak a cumisüvegét jelenti, akkor mondja, ha álmoséhes és aludni szeretne, és azt csak a cumival tud, mindenestre több embernek okoztunk már hálistennek orbitális röhögőgörcsöt, amit aláírok, mert ha én találkoznék hirtelen egy szőkefürtös puttóval, aki azt ordítja, hogy KAPAA! KAPAA!, mikoözben az anyja nyugtatgatja, hogy mindjárt kapod, drágám, mindjárt lesz kapakapa, és a környéken nem látnék egyébként nemhogy rotációs, de még sima kapát sem, én is dobnék egy szerény hátast :-))))))))

na ezt most elmentem, aztán írok még mindjárt, addig egy tutikép a két harisnyafülű nyusziról (by Lujzi, ki más :-)))

Címkék: gergő  |   | 9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr201527557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Check 2009.11.15. 22:33:27

Éljen, éljen, éljen, éljen!
Gyönyörű a kiskrapek, meg édes. A bordásfalért pedig minden tiszteletem!

Chipie 2009.11.15. 22:39:57

ceca, megkaptam az emailedet, emésztem, válaszolok, lehet hogy nem ma, mindenesetre *sííííp*, és *sííííííp* és *sííííííííííííííííííííííííííp* is, ez a véleményem. :-/

norkaa 2009.11.15. 23:13:07

imádom! imádom! imádom! imádom! imádom!

hawah · http://jasz.freeblog.hu 2009.11.16. 10:09:27

Hehehe, már olyan régen láttam, hogy tök feltűnő a növekedés, változás! :)

manner 2009.11.16. 10:23:01

:DDDDD hát ezen megint csudajól szórakoztam! Tök jó fejek a gyerkőcök :) és nagyon szépek is!
ez a büdösbogár-performansz nem lehet semmi!

misspony 2009.11.16. 13:50:04

Nóri ügyesebben csinálja a büdösbögár pozitúrát, tartja a fejét (tejtesó anyutól tanultuk: A., óvatosan hisztizz kisfiam, tartsd a fejed!).....
A többi totál ugyanez!
Majd amikor egyszerre fogják pont egy időben leadni ezt a műsort, na akkor fognak kilengeni a decibel mutatók mindenhol!

csibie 2009.11.16. 15:17:44

Büdibogár előadás nagyon vicces lehet! :D
Végre hogy írtál!

Attól nem félsz, hogy lenyeli a pici legódarabokat? Vagy ő nem fixált orálisan? :)

mimoid 2009.11.17. 12:58:43

Nálunk a kapucni a kapa. :)
Egyébként hány kiló? Tippelhetek, hogy van legalább 15? Andris csak 13 és fél (3 héttel kisebb), de megszakadok alatta... Mondjuk jön a hugi, már csak ezért is egyre nehezebben emelgetem.
Ja, és imádom a Lujzi párnás kacsóját a következő posztban. :)

JanCsi 2009.11.17. 16:07:19

az arapapagájnál megint kifeküdtem a röhögéstől.

Családunk Aba sztorija:

Panel - felettünk lakó kisfiú, -keresztneve Aba - gitárt kapott. Borzalmasan játszott... Tűrtük, tűrtük sokáig, de Apám csak kiment az erkélyre és hangosan előadta magát:
AAAABAAAAA, hagyd már AB(B)AAAAAA!
Abbahagyta :-D
süti beállítások módosítása