2009.03.30. 14:39| Szerző: Chipie

Hogy miket mondok? Kivonatosan? Másfél óra alatt?

Gergő, gyere le onnan, Lujzi, ne ugrálj a kanapén, igen, máris adok vizet, semmi baj, mindjárt feltörlöm, kicsit figyelj jobban, igen, máris jövök legóvízimentőset játszani, csak tisztába teszem Gergőt, hé Gergő, ne csináld, au, ez fájt, ne rúgjál mellbe légyszi, ez fáj anyának, csss, semmi baj, igen, Lujzi hámozok almát, tessék, persze, jövök, máris építem a legóállomást, gyere Lujzi, bekakiltál, hallod, gyere ide, hé állj meg, kakis vagy, gyere ide GYERE IDE! jól van, semmi baj, ne ficeregj, ne nyúlj oda, kakás lesz a kezed, jól van, semmi baj, Gergő ne csináld, kérem szépen, azt nem szabad, add ide szépen, hé, ne menekülj, kérem szépen, köszönöm, csss, ne sírj, kisfiam ne szívd az orrod, hanem fújd ki, tessék itt egy zsepi, vidd ki a kukába, hallod, ne a földre hajigáld a taknyos zsepit, hé, Gergő, tedd le, nem szabad, add ide, kérem, csss, ne bőgj, csss, semmi baj, mindjárt csinálok kaját, hé, Lujzi ne lökd meg a Gergőt, nem szabad, jól van, semmi baj, nem szaabd bántani, igen, a Mars a vörös bolygó, persze, nem, nem tudom hány perc alatt mászna át egy csiga a Marsra, de biztosan rengeteg, Lujzi, mit csinálsz, ne lökdösd, add neki oda szépen, ő játszott vele, csss, ne sírj, Gergő, Lujzi, ne vedd ki a kezéből, nem szabad, Gergő, azonnal gyere onnan le, fejre akarsz esni, kérem szépen, gyere ide, igen, máris, nem, nem kapsz túrórudit, mindjárt vacsora, mondom nem, nem, akkor sem, ne dobálj, hagyd abba, leöntselek egy pohár vízzel? nem? akkor hagyd abba, jól van, ügyes vagy, gyertek vacsorázni, hahó, gyertek vacsorázni, hahóóó, gyertek vacsorázni, te is gyere, igen, ez a vacsi, sajnálom, ne kotord ki a sonkát légyszíves, ne nyúlkálj kézzel a tányérba, fújd ki az orrod, egyél szépen, máris hozok vizet, hoppá, semmi baj, mindjárt feltörlöm, igen, máris hozok másikat, azonnal vedd ki a legoembereket a levesből, nem, nem vízimentőzhetsz a poharadban sem, majd vacsora után még játszunk, csss, Gergő, csss, ne sírj, mi baj, hagyd szépen abba, hé, ne dobálj, tessék azonnal felvenni, persze, építem a rendőrmotort, jövök, csak Gergő megint bekakilt, kezdd el egyedül, jól van Gergő, css, semmi baj.

 

Hogy miket nem mondok?

Hát pl, hogy Hű, de jót aludtam! De szép ez a tengerpart! Ez a masszázs nagyon jólesett! Na, hogy tetszik a festményem? Látod, milyen szép tálat korongoztam? Pincér, még egy pohár bort kérnék! Igen, nálunk mindig ilyen rend van, utálom a kuplerájt. Mennyire állítsam a szaunát, drágám? Szia, jöttem arckezelésre! Halló doktor úr, igen, időpontot kérnék. Na, hogy áll ez a felső, megvegyem? Nem, nekem nem túl hideg a medence vize.

 

És hogy miket gondolok? Azt most le sem merem írni....:-)

 

 

Update: ezt muszáj beraknom, köszi Zimizumi, tizedszerre is ugyanúgy röhögök rajta. :-D

 

 

Címkék: személyes  |   | 15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr61035234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szoeke 2009.03.31. 10:01:23

LOL, Chipie, nem hittem, hogy ma van bármi, ami mosolyra bírna, de ez az írás megtette. Köszi! :)

hawah · http://jasz.freeblog.hu 2009.03.31. 10:59:16

:D Amiket nem mondasz, azt én sem mondom, 50 évesen sem, de sajnos azokat sem, amiket te mondasz. :) Mostanában csend van itt. Nem olyan jó.

Chipie 2009.03.31. 11:42:44

szoeke, nagyon drukkolok nektek, mindenképpen írjatok, mik a fejlemények a macával!!!!

Chipie 2009.03.31. 11:44:09

Hawah :-))) na igen, tudom, hogy hamar kirepülnek, és akkor majd hiányozni fognak, de hát az embernek mindig az a szar a legbüdösebb, amiben van...:-)
Gondolok rád meg drukkolok!

hawah · http://jasz.freeblog.hu 2009.03.31. 12:08:06

Köszönöm.:) Unokák kellenének nekem már. :)

kalpafa 2009.03.31. 12:23:18

A továbbiakra nézve azzal tudlak vigasztalni, hogy pár modul cserélődik majd, de a penzum kb. ennyi lesz... :)

norkaa 2009.03.31. 13:09:55

Leszervezzünk neked egy házi masszázst? :) Vagy inkább házon kívülit? :)

Csíkospulcsi 2009.03.31. 14:41:09

Mélyen együttérzek! Mi hetek óta betegek vagyunk, meg fogzunk, szóval én már végig sem merem gondolni, hogy miket szeretnék.
A szobatisztaságról faggathatlak? Látom, hogy Lujzinál nagyon lazán veszed, mikor Pömpöllér ekkora volt, akkor még nem olvastalak, szóval nem tudom, hogy hogyan zajlott. Nálunk a nagyobbnál van ez porondon, és én szeretném rábízni a dolgot, de kezdek kételkedni. Ő már csak alváshoz kap pelenkát, de mindig totál tele van. Ha délután 1,5 óránál többet alszik, akkor is. Nyilván nem marad így 10 éves koráig, de mégis... Nálatok ez hogyan megy/ment?

Chipie 2009.03.31. 20:44:01

Zimizumi, hát esküszöm fél éve nem röhögtem ekkorát, konkrétan folytak a könnyeim és görnyedeztem a röhögéstől, HATTTALMAS ÉS ZSENIÁLIS!!! :-DDDDD
Köszönöm.

Chipie 2009.04.01. 11:49:37

Csíkospulcsi, én tényleg elég lazán kezelem a szobatisztaságot, Lujzin még nyolcvan százalékban pelenka van, általában este leveszem róla fürdés előtt egy-két órával, akkor szokott pisilni a vécébe, meg ha szól, ami naponta egyszer-kétszer van, de egyébként full pelusos, és kakilnia még sosem sikerült a vécébe, az m ég vhogy nem állt össze a fejében,hogy azt is oda kéne. Szerintem egyszerűen megérnek rá egyszer, és akkor napok alatt sikerül az, amit korábban hónapokig erőltethetsz, szóval érdemes kivárni. Pömpöllér ennyi idősen még full pelenkás volt, májusban volt 3 éves ugye, és augusztusban lett szobatiszta kábé két hét alatt, először nappalra, aztán éjszakára, aztán még pár hónapig előfordult, hogy éjszaka bepisilt, de nem csináltunk nagy ügyet belőle (jelzem, tökmindegy volt, hogy ivott-e este vizet, vagy sem, nulla összefüggés), aztán elmúlt. Ha nappalra szobatiszta a kölköcskéd, akkor már mehet oviba simán, úgyis mire ottalszik, az még pár hét, ha meg ebéd utáni alvásnál bepisil, kerek szemekkel kell nézni, hogy nahááát, biztos az új környezet, és hazaviszed az ágyneműt kimosni :-D :-D :-D
Szóval szerintem ne problémázz ezen, ha hétévesen is bepisil, majd akkor :-D

Csíkospulcsi 2009.04.01. 14:04:03

@Chipie: Köszi, köszi!
Nem problémázok, csak ezen a téren nincs tapasztalatom, és az ösztöneim súgnak valamit, de ugye ilyenkor már sokan néznek, hogy "még mindig???". (Pláne, ha azt nézem, hogy ismeri az összes betűt, meg 100-ig a számokat, kicsit fura a gyerek...)
Már ovis, és mivel itthon vagyok a kisebbel, így ebéd után hazajön, szóval ez nem probléma még 1,5 évig, csak nem látom a végét. De sokan azt írjátok, hogy egyik napról a másikra történik, szóval hiszek nektek!

Chipie 2009.04.01. 15:24:51

Van olyan csaj a topikon, akinek az ötéves még éjszakára pelust kap, és ő ezt teljesen normálisnak tartja :-)))
Ismeri az összes betűt meg számot? hűha! Azt meg hogy ki mit mond, le kell tojni :-D
Amúgy meg ha ilyen okos, bevállalhatsz egy próbát akár, hogy fogod és leveszed a pelenkát, (gumilepedő rulez), és megnézed, hogy mit kezd a helyzettel, mert az, hogy teli pelenkát veszel le róla alvás után, az nem feltétlenül egyenló azzal, hogy pelenka nélkül be fog pisilni, azért érzékeli a különbséget, esetleg ki lehet találni mindenfél célprémiumot, matricás album, ahova minden száraz alvás után kap egy matricát, stb.

Csíkospulcsi 2009.04.01. 19:44:37

@Chipie: A matricás jutalmazás jó ötlet, ki fogom próbálni!
Egyébként kb. két hónapig működött, hogy délután tiszta volt, de egy idő óta megint csurom pisi az ágya. Nincs ennyi lepedő a világon!
Én meg azt hiszem, hogy ez a nagy "okosság", mármint ami a számokat meg a betűket illeti, valahol "kárt" is tesz a gyerekben. Úgy értem, hogy más téren meg komoly hiányai vannak a korban hozzá hasonlókhoz. De így szeretjük:-)

csibie 2009.04.01. 22:03:49

Csíkospulcsi,
mi matricáztunk a gyerekkel, mindig kapott egyet és felragaszthatta, iszonyú büszke volt magára. De mindez 3 évesen volt. Tökéletesen szobatiszta lett 1 hét alatt. (ágytiszta 4 évesen lett egyik napról a másikra)
Nekünk is hümmögtek, hogy 2 évesen még nem az, de ezt le kell tojni. Tényleg megérnek rá addig meg bármit csinálsz mégsem fog menni max rágörcsöl a gyerek is.
süti beállítások módosítása