2009.01.20. 12:05| Szerző: Chipie

valaki segítsen, a gyerek megint bekérdezte a tutiságot. Nézte a Magyar Népmeséket, majd utána odajött, és a következőt kérdezte:

-Anya, a szegényeknek miért van mindig sok gyerekük?

Na? :-)

Mondjam azt, hogy nincs pénzük fogamzásgátlóra, vagy kezdjek el neki magyarázni a globalizációról és a túlnépesedésről ??

Címkék: pömpöllér szájak  |   | 8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr62890654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mellike 2009.01.20. 12:59:05

Mondd el neki, hogy régen sok gyereket szűltek a nők. Sokszor 10-12 testvér is volt. Hogy miért? Mert nem voltak kórházak, nem volt ilyen sok orvos, és nem volt ritka, hogy nagyon megbetegedtek a gyerekek, vagy meghaltak. Ezért is született annyi gyerek. Meg régen az anyukáknak az volt a dolguk, hogy a házatartást ellássák, és a gyerekeket neveljék, nem kellett eljárniuk pénzt keresni, úgy mint ma.

hawah · http://jasz.freeblog.hu 2009.01.20. 13:58:50

és a nagy család jelentette a biztonságot. Mert tudták, hogy aki egyedül marad, azt megeszi a fene. :) Na ezt azért nem kell elmondani.

norkaa 2009.01.20. 14:05:59

Hát szerintem meg azért, mert vallásosak voltak, és ezért nem védekeztek, meg ha akartak volna sem tudták volna, hogy is fogjanak hozzá. De Monthy Python óta tudjuk, amit tudunk... "Ééééés ha egy is eeeeeeeeeelvéééééééész, Isten mérges fent!"

Manapság általában két okból van sok gyerek: vallási okokból, illetve kulturális okból. A sok gyerek MIATT aztán nem túl gazdagok a családok.

klem. 2009.01.20. 16:37:32

Mondd azt nekik, hogy mivel nem volt pénzük utazgatni, meg színházba járni, meg könyvre, ezért az egyedüli örömforrás a szex volt :D (bocs)

Na. Szeretnék mutatni neked egy linket, én is úgy akadtam rá a neten. Egy webkamera az erdőben levő vadetetőnél, szerintem a gyerekeid értékelni fogják. Most például kb 10 vadmalacot látok, tegnap éjjel meg egy kismalac kergetett 2 másikat, tátott szájjal lestem :D
Ezen az oldalon van a link:

route66.blog.hu/2009/01/06/vaddisznok_az_etetonel

Check 2009.01.20. 16:59:06

Régen is és ma is a szegényebbeknek volt több gyerekük. Ha nem így lett volna nem hal ki pl. az Árpádház. Vagy a népmeséknél maradva: a szegényembernek annyi gyereke van, mint a rosta lika, sőt eggyel még több, a bírónak meg egy lánya van. És az is érdekes, h azoknál a népcsoportoknál, ahol kultúrálisan sok gyerek van, a gazdagabbak ott is kevesebbet vállalnak. Bocsánat, de egyszerűen nincs értelmes válaszom. Majd megkérdezem antropológus mindentudó uramat este, hátha...

paramami 2009.01.20. 17:57:44

Hát a mesében azért, mert ha nem lenne sok gyereke, nem lenne szegény.
Ezt könnyű elmagyarázni :)
De igazából szerintem régen a gazdagoknak is sok gyerekük volt.
Nagyon sok.
Nem ?
Csak ott nem volt probléma és ezért nem téma.
Meg hát azért is mert, 15 gyerekből max. 5 érte meg a 18 évet.

B. szerint azt kell mondani, hogy, mert az a legnagyobb kincsük, arany helyett gyereket gyűjtöttek :)


Magyarul azért szegények, mert sok gyerekük van.
Bár ez hülyeség, mert most mondtam, hogy a gazdagoknak is sok gyerekük volt.
Én azt mondanám, hogy a mesében mindig kell egy gazdag meg egy szegény, de igaziból volt 1 gyerekes szegény meg 10 gyerekes szegény meg 1 gyerekes gazdag meg 10 gyerekes gazdag.

mit is mondtam tulajdonképpen ?
mivan ?
minek kérdezel ilyen hülyeségeket kisfiam !
azonnal menj fel a szobádba !
:DDDDDDDDDDD

buboreek 2009.01.21. 00:39:14

Teljesen őszíntén én már a múltkor kiestem a játékból, mikor Pömpöllér azt kérdezte: miért kell a gyerekeknek azt csinálniuk, amit a felnőttek mondanak. ;o) Éppen ezért közzé tehetnéd a "helyes" válaszokat is. :oDDD

Check 2009.01.26. 10:40:11

Szóval az én okos és kompetens férjem tudományos válasza. A gazdagoknak régen (is) kevesebb gyerekük volt, mert vigyáztak, h ne aprózódjon szét a vagyon. (Aztán, ha apuci kanos volt, megoldotta a cselédlánnyal, és ez ugye könnyű módja is a családon belüli fogamzásgátlásnak.) A szegények meg többet szültek, mert ott nem volt vagyon (és cselédlány), viszont a sok gyerek, sok dolgos kezet jelentett.
süti beállítások módosítása