2008.12.28. 21:41| Szerző: Chipie

Természetesen a rettenetes huszonharmadika után nagyon jól sikerült, nyugis karácsony sikeredett, reggel felkeltünk, kanapén fetrengve megnéztük a Diótörő rajzfilmváltozatát, majd kényelmesen megsütöttük a mézeskalácsokat, két habszolgám ezúttal is rengeteget segített

Közben Apaisten elment még egy utolsó beszerzőkörútra, a gyerekekkel elkezdtük díszíteni a fát, drótozni a szaloncukrot, amiről sajnos mostanra mindkét nagy gyerekem felfedezte hogy ehető, és pusztította is keményen, főleg miss Édesszáj, aki tényleg félelmetesen imádja az édességet, remélem nem lesz dagi kislány, igyekszem kontrollálni, egyelőre inkább soványodik a lány a nagy növésben, de jöhet még kutyára úthenger, úgyhogy odafigyelek a csokira, de hát a karácsony az karácsony. Miközben mi díszítettük a fát, aminek egyébként az ember effektíve lefúrta a talpát, tekintve Grübedlimalac rombolási együtthatóját, addig Apa a konyhát robbantotta fel, megcsinálta a vacsorát - na itt egy kicsit megcsúsztunk időzítésileg, de megérte várni, mert finom lett, vacsi után meg ajándékosztás. Azóta a gyerekem tevékenységéről annyit tudok elmondani, hogy legózik. Legózik reggel, délben, este, a fürdőkádban, az ebédlőasztalon, a vécére magával visz egy legóemberkét, és az apjával együtt képesek 3-4 órákat eltölteni mindenféle legóhelikopterekkel meg mentőalakulatokkal, hihetetlen :-)

 

Lujzibujzi szenteste, meg utána a nagy családi banzájon megkapta a trendi htb összes kellékét, van kiskonyhája, pink vasalója, amivel gyakorlatilag csótányirtást lehetne vállalni, olyan brutális hangja van, igen, egy vasalónak hangja, gőzöl vazeg, sziszeg, pöfög és morog, mintha fel akarna robbanni, úgyhogy saaaajnos a vasalóból az elemek rögtön kivevődtek és el is vesződtek valamilyen furcsa módon. A pink porszívóba bele se raktuk az elemeket ezek után, elég a látvány is, valamint az aprócska sokk, amit akkor éreztünk, amikor megpillantottuk, hogy a játékporszívó mellé játékkoszt is csomagoltak, baaaasssz, ezen kikészültünk a röhögéstől :-))))

Kapott még királylánybabát, mert hát ugye ami jár az jár :-), rögtön berakta az ágyába, gondoltam, talán kimoshatom végre Bárány Benőt, a szent alvótársat, aki valamikor csillogó hófehér bundával rendelkezett, ami az idők folyamán fakószürkévé változott, de nem, azóta Bárány Benővel ÉS Kiskirálylánnyal alszik, faja. :-)

Annyira elfáradtunk estére, - pedig szép komótosan telt a nap, de azért csak sok volt, este 11-kor még mindannyian fent voltunk (except Gergő természetesen), hogy kollektíve elmentünk fürdés és minden nélkül aludni, otthagyva az asztalon a kajamaradékot, a földön a csomagolópapírhegyeket, tök jó volt :-D

Másnap ki se dugtunk az orrunkat a házból, legóztunk (ugyebár), pakoltunk (tam), készülődtünk a másnapi vendégségre, amikoris újfent megállapítottam, hogy az én uram egy lámlenge, olyan kaját rittyentett, hogy mindneki csak bámult, és villogtak a vakuk, mint az Oscar-díjátadón, mindezt úgy, hogy délelőtt tízkor még halvány fogalma sem volt róla, mit fog főzni. Mert nálunk úgy van, hogy hétköznap én főzök, és bár ugyan nem vagyok egy stáljuci, néha nyomaszt is, hogy mindennapra kitaláljak valamit, amit a család minden tagja hajlandó interiorizálni, azért megbízható borsófőzelék rulez. Ha viszont villantani kell, ünnep van, vagy vendégek, akkor férfiterep lesz a konyhából (ja, azért mosogathatok:-), és akkor a zuram előlép főkreatívba. Idén a pulykabeiglit találta föl Cumberland mártással, ami nemcsak szemet gyönyörködtető látvány volt, de isteni finom is, mindenki kétpofára zabálta :-))) ( A receptért kattints a képekre !)

A RECEPT

A RECEPT

Ez tulajdonképpen fehérborban meg olivaolajon párolt-pirított pulykadarabkákból meg mindenféle gyümölcsökből áll, amiket beletekert egy speckó tésztába, majd nagy hirtelen sütőben megsütötte, a Cumberland mártás meg egy narancs és citromhéjból meg áfonyából meg még egy csomó mindenből álló édes-savanykás szósz, konkrétan összegyűlt most is a nyál a számban, amíg leírtam :-DDD

Imádom a főzni tudó pasikat, az én szememben ez egy fullos szexepil.:-)

 Ja, és lehagytam Gergőbergőt, akinek természetesen az alibiből vett kettő darab babajáték tetszett a legkevésbé az egészből, viszont imádja a karácsonyfát, fáról eszi a termést:

remekül eljátszik a pénztárgéppel és Lujzi kiskonyhájával, szorgalmasan gyakorolja a lépkedést, és egy édespofa.

Címkék: triumvirátus ünneplős  |   | 9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr44845927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hawah · http://jasz.freeblog.hu 2008.12.29. 08:37:19

Változatlanul imádnivalóak a gyerekeid, itt vigyorgok a monitorra bambán! Lujzilány tekintete, ahogy a királylánybabára néz! Na ezzel fogja elérni a lánykérést húsz év múlva!
Az a finomságos pulykabejgli receptje engem teljesen felizgatott. Nem lehetne valahogy a titkos projectet megszerezni, hogy egészen pontos legyen?

Chipie 2008.12.29. 08:58:39

hawah, kérésed parancs, az uram úgyis tegnap este pont beleírta az ő blogjába, idelinkelem neked:
www.bummafejbe.net/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid=39&func=detail&id=14

de ha csak simán rámész a főoldalára www.bummafejbe.net, kirakta a főoldalra is, rögtön megtalálod. Hajrá, tényleg isteni finom lett, és ne ijedj meg a recept hosszától, az uram kissé bő lére ereszti a leírást :-)

hawah · http://jasz.freeblog.hu 2008.12.29. 13:37:53

Nem semmi család vagytok. Kerekre vigyorogtam magam a receptleíráson is, nagyon köszönöm. Jövő Karácsonykor bevetem, ha megérem! :)

vicger · http://vicger.blog.hu/ 2008.12.29. 16:33:15

Szia! Hugomumtól estem be hozzátok :) Gratulálok a fantasztikus családodhoz! :) Csodás gyerkőceid vannak! Egy Élmény ennek a blognak minden bejegyzése :)

ildsisy 2008.12.30. 12:31:11

Nagyon édesek a gyerekek! Tettszik a blogod!!! :)
Boldog Új Évet Kívánok Nektek!

hawah · http://jasz.freeblog.hu 2008.12.31. 19:39:16

Boldog új esztendőt, egészséget, vidámságot!

mizseiszilvi 2009.01.05. 22:27:10

Ezt a pulykabejgli-receptet ki fogom próbálni. Naccerű ötlet!! :))
Kreatív pasik rlz!!!

theodore 2009.09.15. 18:03:39

szia chipie!
bemásolnád ide a pulykareceptet. sajnos a linkeken nem találom, pedig már 3 bejegyzést is elolvastam :) köszi

Chipie 2009.09.16. 18:03:55

@theodore: ha küldesz egy emailcímet, este megkeresem neked és elküldöm. chipie kukac torzsasztal pont hu

garantált siker egyébként :-))))
süti beállítások módosítása