2008.07.16. 14:03| Szerző: Chipie

Mert persze várakat is néztünk a nyaralás alatt, hogy még jobban kidomborítsuk a harcos-férfias-jelleget, a gyerek fejében értelemszerűen zsong most Zrínyi és a Tenkes kapitánya keverve Károly Róberttel meg Mátyás királlyal, ennek köszönhetően a palotajátékok alatt időnként üvöltve faggatózott, hogy mikor is jön már Kinizsi Pál, és hogy akiket most éppen vernek, azok labancok? Mögöttünk nem gyengén röhögtek, meg akkor is, amikor a siklósi várban tartottunk kiselőadást a hős kurucokról a két ágyútölteléknek.

Az a baj a gyerek kérdéseivel, hogy iszonyat hamar mélyvízbe érünk, sikamlós a talaj. Feltesz egy ártatlannak tűnő kérdést az éppen rugdosott kavicsról, és secpec a júrakori tektonikus lemezmozgásoknál vagyunk, amivel nincs is semmi baj, csak én alapvetően bölcsész vagyok, és hát izzadni szoktam, amíg elmagyarázom, hogy miért nincs Csobánkán vulkán, meg ilyenek, illetve a barátnőm földrajz szakot végzett férjét szoktam interjúvolni ilyen ügyekben. És akkor még a vallási és politikai kérdésekről nem is beszéltünk, kicsit szégyellem ugyan, de pl Tésenfán a gyerek megjegyezte, hogy milyen aranyos az a pici kard az ajtó fölött, öt percig csak lestünk, mire kiderítettük, hogy a kis fa feszületre gondol :-D

Címkék: nyaralás pömpöllér szájak  |   | 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr67570955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AliceCsodaországban 2008.07.18. 01:03:06

Te Chipie, megadnád nekem ennek a Tésenfalvi akárminek az elérhetőségét? nagyon elragadta a fantáziámat... ugye Iván - bár kertünk van - de afféle tápos gyerek és azt hiszem nagyon élvezné, és a férjemet feltüzeltem, hogy ilyen helyen pár napig csak nagypapi lehet (amúgy nem nagyon ér rá, mert ugye ő tart el mnket és és állandóan tervez...)

Chipie 2008.07.18. 06:20:33

persze, www.csiribiri pont hu a honlapjuk, ott aztán van telefonszám, minden ami kell. Iván sztem nagyon élvezné, egy hektáros a kert, amiben el lehet engedni barangolni a gyerekeket, az enyémek felébredtek reggel, és már kint is voltak az ajtón, úgy kellett őket összetrombitálni a reggelihez a kertből. Meg tényleg olyan, mint anno a nyaralások a vidéki nagymaminál :-D
süti beállítások módosítása