2010.06.02. 16:46| Szerző: Chipie

Mondjatok már valami okosat, a lány kerek egy hete lázas, csütörtök óta antibiotikumot szed, de semmit nem használ, a dokink már csináltatott neki egy vérképet, amiből az derül ki, hogy teljesen jól van, nincs a szervezetében gyulladás, a crp-je alacsony, szóval papíron királyul van, az ominózus papírral azonban törölgethetem a fenekét kifelé, mert reggel már hőemelkedéssel ébred, délutánra meg elkezd vacogni, 39 fölé megy a láza, már megevett egy üveg nurofent, fellőttem neki egy doboznyi kúpot, karikás a szeme, és hát, mitagadás, aggódom.

 

(a fiúk persze bivaly jól vannak, azokat külön majd agyonverni száz év múlva, höhö)

Címkék: betegség lujzibujzi  |   | 18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr282051202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit* 2010.06.02. 21:22:10

Ó, te jó ég, jobbulást a kis tündérnek!
Nincs ötletem sajnos.

Zserbózombi 2010.06.02. 22:00:19

Akkor rossz a vérkép. Meglepődnél, ha azt mondanám, nem vizsgálták meg rendesen?

Nincsen láz gyulladás nélkül! Feltétlen vigyed el egy olyan orvoshoz is, aki számlát ad a vizsgálatról, mert ott nem fordulhat elő, hogy hamis negatív lelet alapján nem gyógykezeli rendesen.

Egyébként, ha nincs gyulladás a szervezetében, akkor minek ad antibiotikumot?

Annyi amidozophen kúpot adj neki, amitől lemegy a láza, a nurofen nem ér semmit és ibuprofen van benne, nem kéne igazából gyereknek adni, de valamiért mégis lehet kapni a patikában. Ezt azért olvasd el hozzá:
www.hazipatika.com/topics/fajdalomcsillapitas/articles/Mit_kell_tudni_az_ibuprofenrol?aid=20091216085519

Szerepel a cikkben, hogy 12 éves kor alatt ellenjavallt a szedése. Persze ezt nem mondják el a patikában meg a reklámban sem, mert nekik eladó. Nagyon gáz!

Dius_78 2010.06.02. 22:12:15

Miért ne lehetne láz gyulladás nélkül? Én olyan embert is ismerek, aki minden vizsgája előtt fél nappal belázasodott.. izgalmában. Meg ismerem a saját fiamat, aki látszólag minden ok nélkül (semmije nem fáj, nem náthás, stb..) fél óra alatt a semmiből 39,2 lázat produkál, majd újabb fél óra múlva semmi baja.
Nálunk volt már magas, tartós láz (ilyen mint nálatok) makacs vírus miatt. Amin sajna leginkább az idő, és a saját immunrendszere tud segíteni.
Azért, ha az antibigyó ellenére sem marad láztalan egy napra sem, én visszavinném. Nálunk legalábbis mindig visszakéri a gyerekorvos őket, ha három nap alatt nem javulnak.

Ja, és bocs.. eddig zugban olvastam.

sosperecke 2010.06.03. 07:27:07

Szia!

Lelkes zugolvasó vagyok. A nagyobbik lányomnak tavaly ugyan ez volt. A lázon kívül semmi baja nem volt. Vérkép normális, minden normális. A doki sem tudta, hogy mi a baja. Vmi vírusra tippelt. nagyjából egy hét után elmúlt a láza. Remélem nálatok sem lesz ez másképp. Ha nagyon makacs a láza és nem akar lemenni akkor panadol és nurofen szirupot adhatsz neki egyszerre. Jobbulást a tündérkirálylánynak!

Rita

erus 2010.06.03. 09:47:21

Itt is egy zugolvasó :)
Királylánynak jobbulást!
Az én alternatívám a másik orvos+több c vitamin+sok folyadék+probiotikum.
Homeós cucc?

alamaison 2010.06.03. 11:18:59

Szia! Vizeletvizsgálat volt? A húgyúti fertőzés tud még ilyen makacs lázat okozni.

A.

Chipie 2010.06.03. 11:19:32

köszi a hozzászólásokat. :-) Az orvosunkban maximálisan megbízom, vérprofi, és ismeri a lányt születése óta, tudja, mik a rizikófaktorok nála, nem látom okát, hogy másik orvos miért mondana mást, napi telefonkapcsolatban vagyunk, hogy hogy van a maca, szóval marad, ő is azt állítja, hogy vírus, a vérképet a külön mért crp megerősítette, én azt is elhiszem, még adok pár napot ennek a teóriának, mert amúgy jól van a csaj, ha épp nem lázas, és nagyon lekopogom, de ma még csak hőemelkedése volt, idáig ilyenkorra már túl volt az első adag lázcsillapítón és alváson....

Chipie 2010.06.03. 11:21:17

@alamaison: nem volt külön hugyúti vizsgálat, de ha ott lenne gyulladás, akkor az a vérképből - crp-értékből látszana, de nem látszik.

Check 2010.06.03. 12:30:15

Extra adag Béres csepp és vitamin ezerrel. Nagyon drukkolok, h mihamarabb gyógyuljon. A mai lázasodás-lazulás azért már biztató. Gyógy-gondolatok kipostázva.

jazmine 2010.06.03. 16:25:38

Én csak azt nem értem, h ha vírus, arra miért kap antibiotikumot...

Mellesleg nálunk a a nagy (4 éves) úgy lett 39+ lázas, h épp antibiotikumot szedett, mert a skarlát bacit gyógyulást után 2 héttel is kitenyésztették a torkából. Valami rá ment a fülére, kapott másik antibiot és a füléből kitenyésztettek egy másik bacit :/
A húga meg 1,5 hétig volt randa taknyos, semmi láz, gondoltam egy nagyot, elviszem őt is a fülészetre, ha már megyünk, mire mentünk már mutogatta a fülét és hőemelkedett, hát perszehogy kapott antibiót. És az ő tenyésztése meg a skalátos bacit adta ki.

Szóval írtad, h a kicsi beteg volt, lehet, h elkapta a lány, csak nála hosszabb ideig tart.

misspony 2010.06.03. 21:34:00

D vitamin nálunk vitte le a lázat....
Gyulladásra is jó, még ha nincs is, akkor is!

Gyógyuljatok hamarra!

norkaa 2010.06.03. 22:11:31

sziasztok! a doki védelmében: bakteriális fertőzéssel és magasabb crp-vel indult, tudtommal, aztán jöhetett egy vírusos felülfertőződés, egyébként meg lujzinál nagyon kell vigyázni, tehát inkább szedjen feleslegesen antibiot, mint hogy valami a tüdejére húzódjon.
egyébként én is csatlakozom a többiekhez: várj még, de a hétvégébe ne menjetek így bele! hurutos is? n.

mizseiszilvi 2010.06.03. 23:35:22

Ez hasonló lehet, mint amit mi kaptunk el.
Én Pécsen dőltem ki a felkészítő ideje alatt (hidegrázás, láz, izomfájdalom,, torokfájás, köhögés), a lányomon meg pünkösd hétfőn tört ki és azóta is itthon van. Neki egy hétig folyamatos láz, nyakán duzzadtak voltak a nyirokcsomók, torokfájás, mellkasi fájdalom, állandó fáradtság és olyan mértékű izzadás, hogy ilyet még soha nem tapasztaltam nála (éjjel 4x cseréltünk rajta pólót, párnacsere, takarócsere). Mindezt úgy, hogy szeptemberi óvodakezdése óta 1,5 napot volt itthon betegség miatt, amivel rekorder az egész oviban. Betegségek olyan extra gyorsan átmennek rajta, hogy hihetetlen, de ez most kifogott rajta is.
Gyerekorvos szerint vírusfertőzés, kimondottan gyógyszert nem ajánlott, csak lázcsillapítás, meg amit ilyenkor szokás.
Mi ezeket adtuk: nurofen szuszpenzió, ehinacin szirup, lándzsás útifű szirup
+ immunokid vitamin (felet), kamillatea mézzel, gyümölcsök (mást nem is volt hajlandó enni)
Megpróbáltuk a gyerekeknek való neocitran-t is, annak ellenére, hogy 6 éves kortól ajálott (ezért felezve 1 tasakot), de nem ért neki semmit.
Most már jól van, egész délután az idegeimet nyúzta, de múlt pénteken nagyon komolyan elgondolkodtunk rajta, hogy bevisszük kórházba.
Eddig megmaradt neki, hogy hamar elfárad és délutánonként 4 órát alszik, valamint fáj a lába. Nekem hát és izomfájdalom maradt vissza.

Jobbulást Lujzinak! Remélem ő is már hamar túl lesz rajta!

kurutty 2010.06.04. 12:32:02

Vírus és baci: én pont fordítva tudom. Vírusfertőzésre ugye ált. nincs célzottan gyógyszer, megküzd vele az immunrendszer. Viszont ha a tünetek 3 napon túl fennállnak, akkor a legyengült szervezetben már valószínűleg a felszaporodott baktériumok is gátolják a gyógyulást, ezért kell az antibigyó.

Jobbulást a lánykának! Remélem, már minden OK. :)

Egy sokadik zugolvasó

fair 2010.06.05. 22:09:30

Édes kis csillag, remélem, már jobban van!

Nálunk tavaly a lány orrmandulája okozott sok-sok lázas állapotot, de az látszana a vérképből... esetleg AST-t néztek? Más tippem nincs, de drukkolok nagyon!

Check 2010.06.16. 21:01:06

Drága kis/nagy vezértündérnek, alias szülinaptársamnak boldog mindent, valamint hippi borzdéj! :-)
süti beállítások módosítása