2010.04.07. 23:52| Szerző: Chipie

Természetesen a legnagyobbik terroristáról van szó, ugyanis az utóbbi hetekben erőteljesen megmakkant, bár végül is nem tudom, min csodálkozom, amikor kezdem sejteni, hogy a három gyerek jósági együtthatója állandó, így, mivel Gergő erőteljes javulásnak indult, egyértelmű volt, hogy valamelyik nagyobbnak muszáj elzüllenie, különben még a végén ellanyhulnék, és ki tudja mi történne :-) Így viszont mindig van min agyalni. Mostanában pont azon, hogy miért olyan a majdnem hatéves gyerekem, mintha duplaannyi lenne, azaz miért szemtelen, miért nyegle, miért beszél velem időnként olyan stílusban, mintha a seggéből rángatott volna elő, miért lusta, és miért gondolja azt, hogy a világ körülötte forog, és minden szereplő csak azért él és kap levegőt úgy eleve, hogy az ő kedvteléseit és aktuális szeszélyeit kiszolgálja, és amennyiben a kívánságai akadálytalan teljesítésében egy apró porszem akasztja meg a fogaskerekek sima és tökéletes mozgását, puffog, morog, mint egy bolhás kutya, ökölbe szorítja az arcát, és nyaggat és hisztizik. Segítség.

 

ja és olyan fölényes és leereszkedő stílusban tud kommunikálni, hogy az embernek kinyílik a zsebében a baseballütő, és naponta kábé tizenötször kell virtuálisan a fejére koppintanom, és lassan már úgy érzem magam, mint egy gyakorló gestapó-tiszt, mert ötpercenként kell visszaszereznem az uralmat a kis trónkövetelőtől, aki mindenben lázad, elképesztő. :-)

és mindehhez persze okos a büdös kölke, mint a nap, és mindenben megtalálja a legapróbb szőrt is, mesélni sem lehet neki csak úgy, mert annyira földhözragadt kockafejű mérnökagya van már most, hogy muszáj röhögni, amikor pl a húgának mesélt tündérmesénél megkérdezem a lányt, hogy Lujzi, emlékszel még, miből varázsolt a tündér hintót Hamupipőkének, mondja, hogy igen, egy tökből, mire a családi okostojás beközli oldalról teljes komolysággal, hogy de persze előtte nyilván kiszedte a belsejét, és akkor előttem azonnal megjelenik a Jótündér, kezében egy kiskéssel, ahogy dzsuvázza ki a tökmagot, mielőtt varázsolna, mert ez így evidens, és végül is tök logikus, és muszáj hanyattfekve röhögni, és akkor is, amikor mindenféle népmesékben elfeledkeznek mellékszereplőkről, ami, lássuk be galád dolog, és az én gyerekem ezt azonnal kiszúrja, és élénken reklamál, hogy de most akkor hova lett az első oldal közepén sügérré változtatott középső testvér, mikor mindenki ünnepel, arról miért nem esik szó, és igaza van, meg akkor is, amikor az egyik magyar népmesében az a sztori, hogy a király három lánya minden éjjel széttáncol egy pár cipőt, és persze a juhászlegény kideríti, hogy azért, mert az ördögökkel táncikálnak, és befújja a királynak, aki erre a két idősebb lányt bevágja a sittre, a legkisebbet meg hozzáadja a juhászlegényhez, mire az én gyerekem joggal háborog, hogy akkor most egyrészt milyen szülő az, aki börtönbe zárja a saját gyerekét, ha meg már bezárja őket, akkor a legkisebbet, aki ugyanúgy dizsizett az ördögökkel, azt miért nem, az miért megy férjhez nagy boldogságban, és akkor ezen megint én magyarázkodhatok, szóval bakker. :-)

 

Ezenkívül még szeretnék érdeklődni, hogy vajon tudja-e valaki, hogy az óvodai gyerekfotósok vajon milyen időszámítás szerint élnek, amikor egyrészt 40 éve ugyanazokkal a csoffadt plüssmacikkal, kókadt babákkal és gusztustalan műanyag telefonokkal fotózzák szerencsétlen gyerekeimet, mint anno engem, illetve hogy miért kell az eleve hamvas bőrű kölköket szarrá retusálni, a lányom például úgy néz ki a fényképeken, mint egy seggberúgott törpe transzvesztita, akit elrabolt egy pedofil akciócsoport, áll görbén, behúzott nyakkal, vérvörös a szája, csillog a (virtuális) szájfénytől, sejtelmes fény a haja körül, a szeme alatt meg rettenetes lila karikák, mert a fotózáskor pont tüdőgyuszija volt, és csak a fotózásra vittem be, egyszerűen nem tudom felfogni, miért kell ötéves gyerekeket, akik alapból tök szépek még ilyen műhányással leönteni, majd mindezt még betetőzni egy, a fényképre rákasírozott vagy micsinált sötétpink virágkerettel, ahol a szirmok közül előbújik a felirat, miszerint Édesanyámnak. A tiéteknek. :-D

Pömpöllérre visszatérve meg elég tanácstalan vagyok, nem gondolom, hogy az a megoldás, hogy álló nap emelt hangon fenyegetőzök, számolok és parancsolgatok, a szép, értelmes beszédet viszont annyira leszarja, hogy ennél jobban leszarni valamit már nem lehet, verni ezután sem áll szándékomban, szóval tényleg nem tudom, bízom benne, hogy ez most csak egy hullámvölgy, és hamarosan kimászunk belőle, mindenesetre nem könnyű, és már most rettegek az igazi kamaszkortól.......

Címkék: pömpöllér  |   | 15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr601903163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andalgo__ 2010.04.08. 00:08:24

nyilván innen a három kicsinek számító gyerekhatáron csak és kizárólag okoskodásnak ható hozzászólásom lehet (mea culpa pipa), de esetleg több olyan időt igényelne Pömpöllér, amikor csak te meg ő és senki más.
hm.

csiri-biri 2010.04.08. 08:51:16

a börtönbe zárt testvérek és a férjhez adott királykisasszony problematikáján mi is fennakadtunk. nem tudtunk másra gondolni, mint hogy maga a házasság is bünti volt :-)

és imádni való a kiccsaládod

jouet89 · http://bdsmblog.hu 2010.04.08. 14:25:33

a második képben nagyon benne van a "ki az isten ha én nem" életérzés:D

csibie 2010.04.08. 20:25:24

Miközben olvastam a postot vadul bólogattam. Megoldást egyelőre én sem tudok, de ugyan ez megy nálunk. Én azt szoktam mondani, hogy ha nem őrmester stílusban beszélek vele akkor leszarja. De ezt meg utálom. Nem tudom, nem tudom. :( Talán valami korosztályos tünet bizonyos kockafejeknél? Mert D is az és rettentően makacs és okostojás, így is szoktam hívni mert mindig mindent jobban tud és naná kioktató stílusban.

SEta 2010.04.08. 20:46:12

HA egy kis időd van, és olyan a szolgáltatótok, ahol fogható a Lifenetwork, javaslom, hogy nézz meg néhány Szuperdadás műsort. Egyrészt, mert rájössz, hogy az elfuserált angol, amerikai kölkökhöz képest a tied egy angyal, másrészt, mert van a csajnak néhány jó ötlete, és úgy tűnik , működik is.

csibie 2010.04.08. 21:34:55

SEta,

én szoktam nézni pont a gyerekkel együtt de ennyire nem szörnyű az enyém. Másrészt mivel ott annyira rémes családokat mutatnak be nem találtam a mi esetünkre hasznos tanácsot. De nézem továbbra is, hátha. :)

Chipie 2010.04.09. 09:52:24

andalgo, ebben tökéletesen igazad van, dolgozom is az ügyön, a háromból ő az, aki a leginkább igényli ezt, remélem, meg tudom oldani...

SEta, köszi, szoktam nézni, mert szerintem tök jó, úgy, hogy igazából semmi extrát nem csinál a csaj, csak kiszorítja a szülőkből a következetességet és a higgadtságot. Én következetesnek tartom magam, a higgadtság terén küzdök némi kihívással :-))), de a jutalmazós tábláját épp most akarom megcsinálni, tudod, amikor lehet felfelé meg lefelé lépkedni, és a tetején jutalom vár.

csibie: akkor üdv a klubban ezek szerint :-))) arra amúgy tényleg jó a műsor, hogy megnyugodjak, és elkönyveljem, hogy a gyerekeim jólnevelt angyalok, elképesztő, amik vannak benne, és hangosan szoktam röhögni, amikor mondjuk az ötéves arcon köpi az anyját, de olyan jó combosan, mire az anyuka,ahelyett, hogy visszakézből lenyomna egyet, mint ahogyan én valószínűleg ösztönösen tenném, letörli a csulát az arcáról, és azt bírja mondani: Ooooh, David, that wasn't very nice from youuu! :-))))))))

misspony 2010.04.09. 13:58:51

Ahhha!
Csajok, gatyakorcot fel, enyém fiam 16!!!
Az elmúlt 4 évünk a pokoli túra kategória.
Ha elmúlik (el fog, érzem, hogy javul, csak nagyon lassan...), isten látja lelkem, hogy soha többet nem panaszodom. Csak addig, míg Nóri is felnő...... :-S

Check 2010.04.10. 21:42:11

Őrmester bajtárs! Lesz még hullámhegy a kamaszkorig. T. is művelt ilyet, ekkortájt, aztán szünet és aztán 11-től újratölt. Addig meg, igen dirigálunk. Szép szó reménytelen, emelt hang stb. tudod.
Az óvodai fotósokat én is kiköttetném az állványukhoz, rájuk kenném az összes retusfolyadékot, fejükbenyomnám a macijukat és körberagasztanám őket a virágos kereteikkel. Hah!

hawah · http://jasz.freeblog.hu 2010.04.11. 08:54:51

Mindez csak azért van szivem, hogy szokjad a kamaszkort. Na jó, megyek a fenébe. :)

Magdaleha · http://magdaleha.freeblog.hu/ 2010.04.12. 13:39:44

Hello!
Enyém legnagyobb épp hat múlt. Az utóbbi pár hónap katasztrófaközeli volt, szintén Pömpöllér tünetekkel. Súlyosbítva az ovis "csapattal" Ahol a főnök egy általam nem túl kedvelt kisfiú teli tudással, amit a majdnem felnőtt bátyjaitól szed össze. Küzdünk mi is.
Pont most szerkesztem a táblázatot, amiben az általa elvégzendő feladatok vannak, pontokat lehet gyűjteni, cél egy olyan program, ami csak az övé+ valamelyik szülő. Nem levonunk -mert ahogy ismerem sosem éri el a célt, és nem egy kitartó pali-, hanem x feketepontért bünti jár.
Szintén az utóbbi pár hónapban kifejlesztett hathatós büntetés a legomegvonás, plusz tv tilalom. Nagyon bevált. Eléggé hatásos tud lenni, pl egy egyheti, naponként összegyűjtött legonélküliség...
Kitartás, bajtárs!
/ui: mikor írsz a balatoni pecóról? :-p/
üdv: M

csibie 2010.04.14. 21:35:46

Chipie,

most olvastam a régi topikomban, hogy többen panaszkodnak olyan a gyerekük, mint a miénk. Ezek után tuti, hogy valami korosztályos marhaságról van szó és kinőhetik. Csak addig maradjon hajam. :)

misspony 2010.04.21. 02:54:38

?
S amúgy meg? :-DDD

Dorcsi77 2010.04.22. 10:21:15

Azért ilyen ,hogy szokjad a jót:)
az enyim Mircilány 7 éves és mióta iskolás még rosszabb a helyzet,olyan káromkodási szófordulatokat tud,hogy tanulni lehetne tőle,a pökhendiségéről már nem is beszélek,az alap hogy ő NŐ-nek készült és mindenki más az Ő rabszolgájának akiket a nap 24 órájában ugráltathat hát nem egyszerű.úgyhogy mikor a fogadó órán azt mondták,hogy okos udvarias jól nevelt kislány,megkérdeztem hogy az enyiémről beszélnek-e?:):)

Check 2010.05.05. 23:04:10

A Nép nevében: Kérünk szépen újabb bejegyzést! Köszönjük!
süti beállítások módosítása