2009.01.23. 21:30| Szerző: Chipie

Nyavalyogni fogok, előre szólok, vááhhhhhhhh. Merthogy azvan, hogy Gazpömpöllér egy bitang gyerek, és már tök jól van, egy estét-éjszakát volt nagyon lázas, most még némileg taknyos és ha nagyon rohangál, akkor rájön a köhögés, de ezektől eltekintve teljesen funkcionális, ebből kifolyólag megőrül most már egy hete itthon bezárva, és megőrjíti a testvéreit és természetesen engem is, pörög és rohan és olyan gyagyalék, hogy az már fáj, és már kiütéseim vannak a legótól, és társasjáték-mérgezésem, és egész nap ment a tévé, amitől meg lelkiismeretfurdalásom, hogy a minimax neveli a gyereket, de egyszerűen nem bírom egy idő után, merthogy a két kicsi meg nagyon szarul van, mindkettő lázas, köhög, zihál, nemalszik, Gergő tapadókorongokat növesztett magára, és az életet kizárólag kézbentartva tudja elképzelni a nap nagyrészében, lerakásra spontán olyan sikítós üvöltéssel reagál, hogy sorban állnak a sakálok a receptért az ajtónk előtt, Lujzi meg nyűglődik és nyavalyog, és még a szar is szar, én meg kezdek kipurcanni abban, hogy hárompercenként üvölt valaki, vagy ha éppen nem, akkor hisztériázik, hogy anya, mikor legózol már velem, és cseppentek és fújok és szívok és kenegetek és dörzsölök és rázogatok és adagolok és természetesen este sincs nyugalom, alighogy leraktam a két nagyot már sír is föl a kicsi, aki fölsírja középsőt, aki nem hagyja visszaaludni a kicsit, amitől a nagy is felébred és morog, és természetesen a MüPa annyira értékeli az én uram fantasztikus hangmérnöki tudományát, hogy majd minden este benntartja tizenegyig, mert az neki jó.

Mondjuk speciel tegnap itthon volt este, ami nagyon jól jött, tekintve, hogy Gergő annyira szarul volt, hogy kb 10 másodpercenként köhögött, és ettől nem tudott aludni, egy órán át altattam nulla eredménnyel, majd amikor tizedszer köhögte magát vissza félálomból, lehoztam, rajtam szendergett egy-két órát meg köhögött, aztán végülis elaludt nagy nehezen a babakocsiban, én értelemszerűen a kanapén, ember felment a szobánkba, majd hajnali egykor Lujzika telehányta az ágyát és átköltözött mellé (ebben mondjuk hálistennek nem vírus a ludas, hanem a vacsorára bezabált négy darab nutellás palacsinta, szépen nézett ki a lepedőn, ó jeee), majd Pömpöllér is ott landolt mellette egy kicsit később, valami vízivásos ürüggyel, úgyhogy megint migrált a család, most ahogy leírtam, azon gondolkodom, lehet hogy direkt kéri magát minden esti koncerte a jóember ? :-) Megérteném. Frankón.

Címkék: betegség triumvirátus  |   | 10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr22898524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csíkospulcsi 2009.01.23. 22:20:29

Szia Chipie!
Már régóta olvaslak és minden elismerésem, ahogy a 3 gyerek mellett állod a sarat!
Remélem a mai éjszakátok már jobb lesz! Nekünk kész gyógyszertárunk van itthon a kisebb gyerek miatt, nála nem múlt még el nátha hörghurut, légcsőhurut vagy orrmandula-gyulladás nélkül. Vagy fullad, vagy köhög, vagy a kettő együtt. Éppen ezért az éjszakákat igyekszem könnyebbé tenni, hogy mindenki tudjon aludni. Távol álljon tőlem, hogy most ide gyógyszerek nevét írjam, így csak annyit írok, hogy van olyan, amit ha este beadsz (szirup), akkor jó eséllyel éjjel nem köhög a gyerek, és van olyan kúp is, ami az éjjel fellépő köhögő-rohamot gyorsan enyhíti.
Ha ezeket ismered/nem érdekelnek/utálod a gyógyszereket, stb. akkor bocs, hogy ezzel a helyet foglaltam.
Remélem gyorsan meggyógyulnak mindannyian!

Chipie 2009.01.23. 22:28:55

@Csíkospulcsi: Köszönöm szépen, egyáltalán nem utálom a gyógyszereket, ha van hasznos tipped, nyugodtan írhatsz gyógyszernevet is, az enyémeknél megy a hidegpárásítóban a salvus víz, be vannak kenve baby luuf balzsammal, kapnak ambroxolt, bronchicumot, fenistil cseppet a takonyra, kalciumot, lujzi a hányás miatt normaflore-t, plusz a vitaminok, fulladás elleni kúpunk van itthon, mert tavaly egyszer pömpöllérnek volt pszeudo-kruppos köhögése, azóta van a hűtőben rectodelt vészhelyzet esetére, ha erre gondoltál. Holnap akarok venni stodalt, szóval patika van nálunk is :-)))
Ami viszont nálunk tuti bejön, bármilyen bizarrul hangzik is, az a dizsnőzsírral való bekenés, a múltkor gergő vagy három hétig köhögött, már mindent megivott és beszedett és semmi, és kínomban előszedtem nagyanyáink módszerét, és bakker működött, felszakította a köhögést két nap alatt. Nagyanyáink tudtak valamit, disznózsíros dunszt rulez :-)

A mai éjszakánk már jobb, mint a tegnapi, mindenki alszik, időnként köhögnek, de még csak egyszer kellett felmennem gergőhöz, tegnap káosz volt...

csibie 2009.01.23. 22:44:31

Chipie,
átérzem, hogy milyen nehéz neked, nyugodtan nyafogj!
Nálunk éjszakai köhögésre a sedotussin csepp-kúp vált be, még paramami ajánlotta régen. Gergőnek a csepp a nagyobbnak a kúp.
Jobbulást nektek!

Csíkospulcsi 2009.01.23. 22:48:12

Egy jó párat nem is ismerek azok közül, amiket írtál! Majd jövök tanácsért! (Remélem nem mostanság!)
Amit mi kaptunk: Aerius szirup, csak este, lefekvés előtt. A kúp neve pedig Sedotussin. Ezek konkrétan köhögésre vannak. (Fulladásra, sípolásra inhalációs aeroszolok sorakoznak itthon, ezeket nem írom.)
Viszont! Nálunk a nagyobb szerencsére normál lefolyású náthát szokott produkálni, amit legutóbb 2(!) nap alatt sikerült legyűrni homeopátiás cuccokkal. Az a jó, hogy ő már el tudja szopogatni ezeket a cuccokat, de a kicsi még egy ideig képtelen lesz erre. Elvileg fel lehet olvasztani a bogyókat vízben, és utána szájba csepegtetni, ami jól hangzik, csak kivitelezhetetlen.
Másoktól bocsánatot kérek, ha túl sok volt a gyógyszerekből!

hawah · http://jasz.freeblog.hu 2009.01.24. 06:49:00

Jobbulást, bizony ez nem könnyű időszak, remélem, hamar rendben lesznek manóék.

ildiko78 2009.01.24. 09:05:26

Basszus, én meg azon görcsölök, hogy nem beteg a gyerek! Félek hogy meglesz még ennek a böjtje.

Chipie 2009.01.24. 09:13:53

hawah , köszönjük!

ildiko, ugye te most viccelsz, mármint hogy azon görcsölsz hogy miért nem beteg, ha büszkélkedni akarsz a szuper immundrendszerével, írd azt, és nagyon fogok gratulálni, de ennek semmi értelme szerintem.
Annyira parázok, a gyereknek nincs eltörve a lába és nem folyik vér a füléből, lehet hogy ebből baj lesz??? :-))

Mellike 2009.01.24. 16:17:45

Hihi, mintha az én elmúlt egy hetemet olvastam volna:DDDD

Tudom, hogy ez nem vígasztal...
A nagy 1 hete olyan orrdugulásos, hogy nem érteni amit mond, a kicsi meg lázas, taknyos, köhögős (de szerencsére most nem fullad), amitől egyik éjszaka lehányta a most karácsonyra kapott és nagyon utált babát. Haha, fiúból van. Szerencsére a legkisebb csak rugdos, meg keménykedik, fizikailag még nem kell vele rohangálni. Na, majd 2 hónap múlva.
A hét elején még volt legozás, társasjáték, meg számolás, olvasás, festés. De tegnap már nem bírtam, elegem volt, a sárban dagonyáztunk betegen.:)))

ildiko78 2009.01.24. 19:10:35

nem ez olyan vihar előtti csend, mikor tudod hogy lesz vihar, csak nem tudod mikor és milyen erősségű

ja köhögésre hársfavirág tea - szintén nagymamától

Gergőnek nem jutott piros pizsama? Pömpöllért építészmérnök lesz és mint ilyen már most művészember, természetesen a hozzátartozó viselkedésmóddal
:-), Lujzi meg mint tudjuk királylány

norkaa 2009.01.24. 22:07:29

Most már értem az arckifejezésed.
süti beállítások módosítása