2012.06.15. 13:01| Szerző: Chipie

Ez akar lenni a gyerek, bármilyen formában próbáltam is célozgatni rá, hogy hát ez a két csoport nem igazán metszi egymást :-)))))))))))))))))) Úgyhogy végül is miért ne, egyszer mindenből kell egy első, lehet, hogy ő lesz az első focista agysebész. Vagy agysebész focista? Tegnap az edzésen marhára meg lett dicsérve, hogy szó szerint idézzem az edzőt: "parádésan focizott!", ami esküszöm az EB hatása, ugye minden meccset néz és visszateker és elemez, és nyegle kommentárokat ereget ki a fejéből, hogy milyen bénát passzolt ez meg az, meg hogy ezt a gólt ő simán kivédte volna, szóval nagyon röhögünk, mert úgy nyilatkozik a nyolc darab évével és kettő hónapnyi fociedzésével, mint Maradona, de menet közben egy csomó infó bemegy abba az okos fejébe arról, hogy hogyan is kell játszani ezt a játékot.

 

Sok baja lesz amúgy még ebből szerintem, elképesztően vág az agya, és hatalmas szája van, és mivel folyamatosan kapja itthon is az osztást, mivel a drága apukája ugyanilyen humorherold, a rettenetesen fárasztó fajtából, ezért itthon folyton egymást cinkelik, ami alapból nem baj, meg én imádom ezt, csak sokan nem értik, és kekeckedésnek veszik, hogy ha valaki azt mondja, hogy átgondoltam, a gyerek meg azonnal rákérdez, hogy - és bét nem gondoltál? meg ilyenek, már a suliban is kapott emiatt egy-két irgumburgomot, de hogy egészen őszinte legyek, leszarom, mert én nagyon örülök, hogy van humora, még ha most amúgy pont ott tartunk, hogy fedezi fel a vicceket, és hát ugye neki minden vicc új, ezért hatalmas szenzációként, a röhögéstől pukkadozva süti el itthon a legmatuzsálemebb, földig érő szakállű Jean-os meg favicceket, meg mindent, amit én is nyomtam hatévesen, és hálistennek még nem fogja fel, hogy nem a viccen röhögünk, hanem azon, hogy milyen aranyos, bár a hajam hullik ezektől rendesen, napi 10-15 favicc, és az ember humorérzéke elkezdi írni a felmondólevelét :-D

 

SAM_9260.jpg

 

Ezek a szörnyszülöttek voltak a lieblingjei egészen a foci EB kezdetéig, Balotelli és Gomez azonban csúnyán kiütötte a nyeregből a Fekete Fantomot :-), ja tényleg, ha valaki tudja esetleg, hogy hol a búbánatban lehet kapni fociskártyáknak albumot, amibe belerakhatná a gyűjteményét, szóljon, mert ezzel nyaggat már hetek óta meg a stoplis cipővel, de azzal kapcsolatban még ellenállok, szerintem aki ügyes, az sima edzőcipőben is képes focizni, szerinte meg stopli nélkül az élet siralomvölgy, egyelőre döntetlenre állunk ezügyben :-)))

Ma lesz a suliban a ballagás, úgy érzem, jó iskolát választottunk, a gyerek imádja, teljesen beilleszkedett, osztály-, sőt iskolaszinten kivívott magának egyfajta pozíciót, már ő A Barnabás, illetve felső tagozatosok szerint "az a jófej gyerek" - ezt egyszer hallottam, hogy így emlegetik, nem ujjongtam ám magamban, á, dehogy :-))) Barátai vannak, népszerű, kicsit talán túlságosan is, mivel ugye nagy meg magas meg okos meg tájékozott meg nagypofájú, ezért elég sokat lóg a nagyobbakkal, a barátai többsége harmadikos meg negyedikes, nem is lóg ki közülük egyébként :-), viszont ezektől a nagyobb culáktól ragad rá a hányaveti modor meg a beszólogatás, meg ugye ezeknek már okostelefonjuk van, és szünetben azzal játszanak mindenféle ökör játékot, amit ő is végignéz, szóval ennek nem annyira örülök, de hát ez van, nem fújhatom le a csávót purhabbal, és rakhatom fel a polcra, hogy nyugtom legyen, inkább örülök, hogy ilyen okos, és ennyi mindent meg lehet neki magyarázni, és megérti, és elfogadja, pl. hogy miért nem veszünk neki semmiféle játékkonzolt meg hordozható meg tévére köthető ezt-azt, xboxot meg wiit, meg mittomén még hányféle ilyen méregdrága szart árulnak. Megkérdeztem tőle, hogy szerinte az én életem nem lenne-e sokkal egyszerűbb, ha minden gyerekemet bevágnám egy monitor elé, ahol orrvérzésig lövöldözhetne, kussolna, nem lenne vele semmi dolgom, én meg mondjuk nyugodtan festegetnék ezalatt, és nem kéne hatszáz kérdésre válaszolnom, nyolcszáz veszekedést lecsillapítanom, társasoznom, rajzolnom, meg még ezer másik dolgot? Akkor miért nem csinálom ezt vajon? És akkor ezt így levezettük, és megértette, és nem is nyaggat semmi ilyemiért, imádom.

Amúgy is, aki ilyen kristálytisztán definiálja a családi felállást, mint ő, azzal még sok bajom lesz, a múltkor kijelentette ugyanis, hogy : "A mi családunkban apa a császár, de anya az Isten! " :-))))))))

csocsó.jpg

 

ja és akkora csocsóistennek számít a suliban, hogy vetélkednek érte, hogy kivel legyen párban :-)))))))))))

Címkék: iskola pömpöllér  |   | 9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr174590197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.06.16. 07:42:37

Stoplis cipő tényleg kell, na :)

T...... 2012.06.16. 11:09:14

De jó!
Három bejegyzés is villog a readeremben tőled, örülök, hogy folytatod, nagyon vártuk már a híreket így ismeretlenül is! :)))
Üdv nektek,
T.

Sudve 2012.06.16. 12:18:31

Időnként az az érzésem, hogy ugyanazt a gyereket neveljük. :-))

Csak nálunk nem stoplis cipőért megy a könyörgés, hanem kapuskesztyűért. :-S

Chipie 2012.06.16. 16:03:33

Südve, már én is kuncogtam ezen, amikor olvastam nálad, hogy sakk diákolimpia meg judoverseny, ezek tényleg ikrek lehetnének, szerintem a bizonyítványuk is tök egyforma lesz :-))))

Sudve 2012.06.17. 22:00:41

@Chipie: Még nem kaptuk meg, de nagyjából azért lehet tudni. Magatartás változó, szorgalom példás, matek és környezet biztosan kiv.megfelelt.
A magyart nem tudom, mert a külalak egy hányás, de az olvasás-szövegértés-tollbamondás felmérőket kiv. megfeleltre írta. Ének és tesi jól megfelelt, rajz és technika megfelelt (mocskosul nem érdekli az egész készségtárgy téma). Pénteken lesz évzáró, majd beblogolom. Pömpöllér sem kapta még meg?

Chipie 2012.06.18. 10:14:55

Südve, mi is csak pénteken kapjuk meg, de nagyjából szó szerint ugyanerre várok :-))) Matek kiemelkedő, olvasásból dicséret, írás trehány és ronda, környezet szuper, szorgalom példás, magatartás, khömm, tudjuk, többiekből jól megfelelt, csókol anyád, julis. :-D
Ez tényleg ugyanaz a gyerek :-D Judo-edzőtábor nektek hányadikán lesz? :-D

Sudve 2012.06.18. 20:50:01

@Chipie: Most van, ez a hét, meg a jövő hét. Nektek?

jazmine 2012.06.20. 19:44:49

Nem tudom, most van-e még, de 2 hete a Tesco újságos része tele volt eb albummal.

Kisterdszeli 2012.06.22. 08:49:37

Szerintem a focista es az agysebesz tokeletesen összeillik, jo, ha sportrajongo es mozog es hat valahol fel kell hasznalni azt a sok eszet! :-) Büszke lehetsz a kiskrapekra!
süti beállítások módosítása