2011.10.21. 11:56| Szerző: Chipie

Mondtam, hogy ez hosszabb levegővétel :-) Többféle tanulságot is levontam az első két hónapból, először is, hogy hát ez tényleg rettentően más, mint az óvoda, fizikailag is, lelkileg is. Fizikailag az önállóság az, amit meg kell tanulniuk, meg az összeszedettség, namármost az én gyerekem önállónak önálló, de összeszedettnek a legjobb indulattal sem nevezhetem, nagyjából még egy nap sem jött úgy haza a suliból, hogy mindene meglett volna, általában a kabátját felejti bent, vagy a pulcsiját, valamelyik füzetét, mittudomén, és még csak most jön majd a sapkás-kesztyűs-sálas időszak, anyáám. Aztán van egy csomó olyan helyzet, ami nekünk triviális, de egy elsősnek szinte megoldhatatlan probléma, és annyira furcsa, hogy mikbe nem gondolunk bele, olyan sztorik történtek Pömpöllérrel, hogy pl nem ment el a legelső judo-edzésre, amire pedig nagyon készült, cucc, papucs, minden, 5-6-ig van az edzés, negyed hatkor hívtak fel a suliból, hogy hát miért nem megyünk a gyerekért, aki másodmagával üldögél a homokozóban, és állítja, hogy nem jár judóra. Mivan?? Kocsiba pattan, odarobog, gyereket addigra beterelték edzésre, vígan bukfencezett, én meg végképp nem értettem semmit, aztán kiderült, hogy annyi történt, hogy délután a mászókáról való leugrásnál slicctájékon erősen kiszakította a gatyáját, és nem volt nagy gáz, mert a pólója eltakarta, de nem akart bemenni az öltözőbe, ahol már ott voltak csomóan és elkezdeni átöltözni, mert akkor meglátták volna a csontra kiszakadt gatyáját, és félt, hogy kiröhögik. Az meg, hogy a teremben van neki egy melegítőgatyája a tesicuccában, nem jutott eszébe, se az, hogy ezzel a problémával megkeressen egy tanárt, ezért fajult idáig a helyzet. :-)))

Aztán valamelyik nap meg közli velem hazafelé a kocsiban, hogy kicsit fáj a lába. Hol? Hát a sarkamnál kidörzsölte a bakancs. Hogy lehet az, ez nem új cipő, fura,hogy egyszer csak így feltöri a lábadat...Hát, lehet hogy azért mert nincs rajtam zokni, mondja tűnődve. Mivan?? Hol a zoknid? Nem tudom. Mivan? :-))) Egy zokni az nem szokott csak úgy hirtelen dematerializálódni, annak lennie kell valahol. Ja, hát akkor lehet hogy a tornateremben van. De miért vetted le a zoknidat, hát elvileg csak tornacipőt váltasz, zoknit nem!? Hát, mert a tornacipőm fűzője folyton kikötődött (értsd lusta vagyok normálisan bekötni:-), és untam kötözgetni, ezért levettem, de zokniban meg csúszott a padló, ezért levettem a zoknit (és bekúrtam valamelyik sarokba, nyilván), majd tesióra után mezítlábra visszavette a bakancsát....ááááá :-))))

és ilyen sztori még száz :-))) pedig én elég önállónak tartom a gyereket, de hát mindennap produkálhat számára valami újat, és nem mindig úgy kattog az agya,ahogyan én azt gondoltam, de annyira édes amúgy :-) Ami megnyugtató, hogy a többi gyerek is ilyen, szóval nyilván nem vele van gáz, haverja anyukájával szoktunk vetélkedőt rendezni, a "kinek hagyott el több cuccot a gyereke" témakörben :-)

Aztán tapasztalat még, hogy bakker, az iskolába már erősen betették a lábukat a piszkos anyagiak, ebből a szempontból a mi ovink a béke szigete, befizeted az ebédet meg a csoportpénzt, időnként viszel be gyümölcsöt meg papírzsepit, és halleluja, békén vagy hagyva. Az iskolában meg ugye ebédpénz, osztálypénz, tisztasági csomag, kisfaszom, technika-doboz, ami szülői házifeladat amúgy bakker, ezen röhögtünk valamelyik este, hogy első hónapban gyakice engem pontoznak a tantó nénik, hogy sikerült-e az összes baromságot betartanom, megfelelően össze vannak-e befőttesgumizva a számolópálcikák, belegravírozom-e az összes ceruzába a gyerek monogramját, megvan-e mindhárom postairon (minek?! minek?! ), valamint viszek-e be megfelelő mennyiségű falevelet, gyufaskatulyát, mittoménmit, szépen kötöm-e be a füzeteket, megfelelően fedtem-e be a technika-cipősdobozt, jááááj :-))) na és ezenfelül még nagyjából kétnaponta jön haza a gyerek valamilyen újabb pénzsíboló ajánlattal, anya, elő lehet fizetni a tappancs magazinra, küldj be velem ezerhatszázat, anya, lehet indulni matekversenyen (elsősöknek? mit? hogy? namindegy), csak ezerötszáz, anya, lehet menni sítáborba, 47.000 egy hét plusz útiköltség, anya, ma egy bácsi állatokról tartott előadást és meg lehet venni a könyvét, csak nyolcszáz, anya, ásványbörze van a suliban, vehetek egy trilobitát? váááá, és még hol járunk attól, amikor majd fel akarja vágni az ereit, mert az összes haverjának nyolcvanhárom playstationje meg mindenféle betűrövidítésekkel jelzett játékkonzolja van, neki meg nincs....:-( Mindegy, én tartom magam keményen, próbálok középutat találni, ásványra adtam neki pénzt, mert az tök jó, de matekversenyre nem, mert azt így elsőben hülyeségnek tartom, most azon fognak versenyezni, hogy 2+3 az mennyi? vagy hogy ki rajzol szebb kacsacsőröket? Vagy mi? :-))) Meg hát igyekszem neki elmagyarázni (és látja is hálistennek) hogy hárman vannak, azért jobban meg kell gondolnunk, hogy mit és mennyit és kinek, szóval ésszel próbáljon meg vágyakozni. Playstationt meg ilyeneketakkor se vennék neki, ha hegyben állna itthon a pénz, ameddig lehet, küzdök az ellen, hogy az itthon töltött időt vmilyen monitort bámulva, horribile dictu lövöldözve töltse.....de tök jól megértette, hogy ezeknek a cuccoknak nagyjából az alényege, hogy ne kelljen foglalkozni a kölyökkel, hanem kussoljon,  és hagyja békén a szülőket, és ne kérdezzen például olyanokat, hogy a Piroska és a farkasban a farkasnak egyáltalán nem volt gyomorsava? Hiszen csak úgy lehetséges, hogy sértetlenül szedték ki belőle a nagymamát is meg Piroskát is, különben már elkezdte volna őket szétmarni...:-DDD

Ja és a top beszólása a múltkor, kocsiban szólt a rádió, ment az a Charlie-szám, hogy az, aki szép, az reggel is szép, stb, Lujzika hátulról becsipogott, hogy anya, te is ilyen vagy, te is reggel is szép vagy!! Mire jön a dörmögés mellőle: Persze csak ha már megittad a kávédat.

Anyád! :-D

Szóval egyelőre ennyi, küzdünk a mindennapokkal, de összességében minden zsír - lenne, ha októberben a gyerek gondosan kiválasztott nagyhírű tanárnénije be nem jelentette volna, hogy ő bizony korengedményes nyugdíjba megy novembertől....Mivan???? Elégg kiakadtunk ettől, mert ezt teljesen nyilvánvalóan tudniuk kellett már beiratkozáskor meg szeptemberben, csak nem szóltak, mert E. néni a nagy húzónév, és amúgy meg étnyleg baromi jól csinálja, és imádják a kölkök, de basszameg azért. Ráadásul a mostani napközis tanárnéninek óhajtja lassacskán átpasszolni az osztályt, aki egy totálisan és borzalmasan inkompetens szerencsétlen liba, ő osztogatta második héten a fekete pontokat a sorakozásért, az uram csak úgy emlegeti hogy a Halál Menyasszonya, kb úgy is néz ki, kölykök persze nem szeretik, legalábbis a fiúk tuti nem, most lobbizunk némileg, szülők,hogy nemár, majd meglátjuk mi lesz, majd tudósítok :-)

Amúgy E. néni tök jól kezeli, hogy Pömpöllér már frankón olvas, most kezdtek el olvasni tanulni a többiek, és egészen egyszerűen diszkréten írásgyakorló feladatlapokat meg ilyeneket ad a gyerekemnek, aki ennek tökre örül, és mindig vele olvastatja fel a matekpéldákat, ő segít megtanulni a verseket az osztálynak, szóval sikerélményt okoz neki, a gyerek büszkül, mégse száll el magától, és ez így tök jó. Ráadásul írásilag van mit gyakorolni, ugye soha nem a finommozgás volt az erőssége, ráadásul egyáltalán nem maximalista, ha nem figyelnek rá, összecsapja a cuccot, a múltkor kicsit kiakadtam az írás gyakorló füzetén, konkrétan úgy nézett ki, mint a hányás, a fecskefarkat tanulták, és kábé a Gergő jobbat csinált volna, de talán még a macska is, borzasztó volt. Na itthon leültünk, megcsináltuk a házit, ami ugyanaz volt nyolc sor fecskefarok, és mivel ültem mellette, mint egy radíros inkvizítor, és a ronda fecskefarkakat könyörtelenül kivégeztem, olyan gyönyörűen írt, mint egy isten....okos, lusta malac gyerekem van, lesz még itt küzdelem, az tuti :-D

Címkék: iskola pömpöllér szájak  |   | 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr883319650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Check 2011.10.21. 12:48:10

Ezt a "macska megcsinálja szebben" dolgot azért nem mondd neki, mert még a végén betanítja Kornélt bértollnoknak. :DDD

Erenya 2011.10.23. 09:48:48

:DDDDD

hehe
Checknek igaza van... én Pömpöllérből bármit kinézek! Zseniális a gyerek! Szurkolok, hogy megoldódjon a tanítónéniprobléma... :/
süti beállítások módosítása