2010.07.25. 00:07| Szerző: Chipie

Közeledik a fény az alagút végén, már csak pár év, és tök jól el lehet majd menni a kölykökkel mindenfelé, és ez már erőteljesen érződik, határozottan javul a nyaralási helyzet az elmúlt évekhez képest, de azért még mindig nem fáklyásmenet, már ha csak a három csemete vízhez való viszonyát nézzük is, kicsit nehéz őket összelogisztikázni, Pömpöllér ugyanis reggel bemegy és este fagyival kell kicsalogatni a Balatonból, egyfolytában ordít, bukfencezik, vetődik, fröcsköl, viháncol, siklót fog, hattyút hergel, visít, csapkod és boldogan issza ki a fél tavat, böfög és röhög, és imádja az egészet, és amikor mindeninek lila a szája, az övé nem, és semmilyen segédeszközt nem igényel mindehhez. Lujzibujzi ezzel szemben öt perc után vacog a vízben, csakis és kizárólag úszógumival hajlandó bemerészkedni, ha lefröcskölik a haját vagy az arcát, úgy visít, mint a lőtt nyúl, ha hullámzik, sikít, Gergelem meg eleinte totálisan elutasító volt az egész miskulanciával szemben, akárhogy próbáltuk becsalogatni a vízbe, esélytelen volt, üvöltött, mint akit sósavba mártogatnak semleges ph értékű magyar tenger helyett, ha megkérdeztem, hogy miért nem akar bejönni, elutasítóan a víz felé mutatva csak annyit morgott, hogy ÓRIÁSI! és hát igaza volt lássuk be, végül utolsó előtti nap lett hajlandó annyi engedményre, hogy délután kettőtől hatig lemenjen a lépcsőn, a másodikról oldalt belecsússzon a vízbe, ott ugribugrizzon kicsit egyedül a nyakáig érő vízben, mindenféle segítő kezeket szigorúan ellökdösve, majd kimásszon, felmenjen a lépcsőn,  a tetején megforduljon, lejöjjön, becsússzon, ugráljon, kimásszon, stb, stb, elérve mindezzel azt, hogy négy órát töltsek térdelve a lejáró melleti langyos lábvízben, ahova minden gyerek belehugyozik, és az iszapba gyökeret eresztve, mint vmi óriási mocsári gomba próbáljam őt megóvni a fulladásos haláltól, illetve akadályozzak mindenkit a közlekedésben, utolsó nap meg már hajlandó volt a nyakamba kapaszkodva bejönni, de hát akkor már úgyis jöttünk haza. :-)

 

 

De ezektől eltekintve marhajó volt a strandfeeling, volt törülközőnalvás

látványos fagylalt és palacsintazabálás :-)

és intenzív homokozás, hálistennek a fűzfői strand egész kis korrekt, van a parttól nem messze egy nagy homokozó meg csúszda, simán elmentek egyedül a kölkök, és íme a Don, aki még a homokozójába is segafredós csészével hordja a vizet :-)

Amúgy tök jó fejek voltak, a strandon látott gyerekek többségéhez képest szinte semmiért nem követelőztek, engedelmesen zabálták a sonkás szendvicset és az otthon sütött palacsintát, eszükbe sem jutott minden szarért hisztizni, meg követelőzni, sőt, Pömpöllér remekül szórakozott egy elkényeztett kiscsaj visítozásán, aki nem volt hajlandó elmenni a vízig mezítláb, a papucsát viszont rondának találta, és nem volt hajlandó felvenni, így üvöltözött mint állat, a körülötte álló rokonság meg ahelyett,  hogy mondjuk simán bevágta volna a vízbe/otthagyta volna a búsba egyedül ordítani/nyakonöntötte volna egy adag hidegvízzel/fejbeverte volna egy felfújhatós állattal, képes volt azt felajánlani a flitteres-fürdőruhás-hájcicis szörnynek, hogy majd ölben elviszik a lépcsőig, hát kéész :-) , ehhez képest a gyerekeim angyalkák voltak, Pömpöllér teljesen önálló és önjáró üzemmódban működött, egyedül fürdött a parthoz közel, ahol láttuk, bandát szervezett a homokozóban, behaverozott és átköltözött a haverjáék törülközőjére, ahol még felragasztós tetkót is kapott, szóval adott egy nagyon lightos ízelítőt a kamaszkorából:-), persze mindent engedéllyel és megkérdezve, szóval tök jó volt, Lujzi és Réka barátnője konkrétan másfél órát játszottak kettő darab hínárral, elnevezték őket Pitynek és Potynak, betakargatták őket, fullos sztorikat kavartak köréjük egészen odáig, hogy sikítva háborodtak fel, amikor a hínár-szappanopera bugyrairól mit sem sejtő Gergő levette az egyikről a takaró-falevelet, mert Poty meg fog fázni :-D, Gergő meg, amikor éppen nem hisztizett, mindenféle attrakciókkal szórakoztatta a strand népét, úgysmint váratlan nyakba-vízipisztolyozás, más törülközőjén való végigrobogás, felfújható gumirozmár segítségével történő kézen átfordulás, rituális törzsi tánc gumimatracon, látvány-show egy gombóc csokifagyi segítségével, meg ilyenek, egyszerűen nem lehet haragudni a hisztigombócra, annyira  elképesztően vicces és cuki, sajnos nincs rá jobb szó :-)

törzsi tánc :-)

és még csajozott is :-D

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr682173923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Check 2010.07.25. 11:26:40

Gratulálok a virtuális gatyákhoz! Meg a full türelemhez, ofkúrz. Ja, és az a siklós kép... Pömpöllér, mint valami görög isten. Majd megnézem melyik. Hermész kiskorában pl.? A vagányság stimmel is. :-)

norkaa 2010.07.25. 13:17:40

A kölykeid imádom, az összeset, Rékát is, de hogy te miért nem írsz gyakrabban?! Olyan, mint a WC-re vitt Hahóta: néha muszáj olvasni :-D :-D :-D Szóval kapd össze magad, már csak, ööööö, 5 hét a nyáriszünet....

Cuncimokus 2010.07.26. 20:17:19

Kész, ezen visítva röhögtem.

csibie 2010.07.26. 22:03:45

Néztem a képeket, mondom "de ismerős az a mászóka a strandon". Aztán olvaslak és látom fűzfőn voltatok. Ma jöttünk haza onnan, csüt-péntek ott strandoltunk. Ha tudtam volna, hogy ott van a nyaralótok vagy csak találkoztunk volna a strandon. :)

Tök édesek a kölykök bár biztos nem egyszerű a hárman háromféle módon vizezünk.

Chipie 2010.07.27. 12:20:52

@csibie: basszus, simán találkozhattunk volna, paramamiék is lent voltak egy hetet, az egyik képen ott figyel Marci is a háttérben...... legközelebb egyeztessünk, mi még megyünk idén, az tuti
süti beállítások módosítása