2009.09.22. 21:26| Szerző: Chipie

Az van, hogy a Lujzilány egy két lábon járó szőkenős vicc, és ez minket hol szórakoztat, hol rettenetesen kifáraszt agyilag, hol mindkettő, és nem értem, akkor se értem, hogy ez hogy lehet, hogy van egy kislány, aki amúgy tök okos, ügyes, értelmes, abszolút hozza a korosztályától elvárt szintet, és mindeközben időnként olyan szinten ostoba, bárgyú pi liba, hogy az döbbenetes, és olyan dolgokért képes olyan szinten hisztizni, hogy csak nézzük egymást az apjával, és tippelgetünk, hogy ez a génmutáció hogy jöhetett létre.

Mert az még a vicces kategória, amikor a nyaralóban bográcsoztunk, és a lány közölte, hogy most felmegyek, és lehozom a zseblámpát, hogy apa lássa a tüzet, és felment, és lehozta, és ott állt a tűz mellett a nyolc centis zseblámpával, és hősiesen világított. Az is vicces, amikor mondtuk neki, hogy nézd Lujzi, ott vannak a hattyúk, mire bámészan körülnézett, hogy anya, hol van a három tyúk, meg amikor kötötte az ebet a karóhoz, hogy a másfél centis sneci az tulajdonképpen delfin. De amikor visítós hiszti van az autóban azon, hogy ami előttünk megy, az nem traktor, hanem bébitaxi, hogy az ablakon besütő nap nem közös, hanem csakis az övé, és ezt úgy próbálja bizonyítani, hogy a fél kezét lengetve próbálja kitakarni a világ azon részét, amelyik nem belőle áll, amikor öklendezésig sírja magát azon, hogy nem húzhatja az ovitól hazáig a kardigánját a földön, amikor vacsora közben ordítozva veszekednek a bátyjával azon, hogy a Télapó szerinte kislány és nem kisfiú, amikor egy levegővétellel sikítja hogy ne kapcsold le a lámpát meg hogy nem akarok világosságot, kapcsold le a lámpát, szegény bátyja meg kapcsolgatja neki a kislámpát fel-le, én meg a másik szobában várom, hogy mikor fogy el a türelme, és rázza meg, mint floki a lábtörlőt, az már nem annyira vicces, és akkor azt még el se mondtam, hogy a leggyakoribb kérdése az, hogy ÉÉÉN? Tehát: Lujzi, légyszíves vedd a cipődet! Éééén? Igen, te. És légyszíves ne ülj a földön, megfázol. Ééén? Nem, áááá, a római pápa meg a lápi póc kézenfogva. Kiiiiii? Ééén? Vááá.

És az olyan típusú párbeszédekről se szóltam még, amikor hazaérkezik Nagy Apaisten a maga teljes horizontális és vertikális kiterjedésében, a cica eléáll, megöleli, majd megkérdezi:

- APAA, HAZAJÖTTÉÉÉÉL?

-Mire az apja: Nem.

-NEEM? NEM JÖTTÉL HAZAA?

-De igen, Lujzika.

-HOZTÁL VALAMIT, APAA?

-Igen, tessék - és a kezébe ad egy kocka csokit.

-HOZTÁL CSOKIT APAA?

-ember ilyenkor már a szemét szokta forgatni, és provokál: Nem, nem hoztam.

-NEM HOZTÁL CSOKIIT? - döbbent arc - AKKOR MIT HOZTÁÁL?  kezében a csokival bzm.

és ezt így akárhányszor és akármeddig, és ilyenkor az embernek hirtelen nincs máshoz kedve, mint ütemesen csapkodni a fejét a falba, és azt kérdezgetni sírva, hogy miért? miért? miért? miért?

Pömpöllér meg extra rosszul viseli ezt, ő ugye eléggé gyorsreagálású hadtest a hugihoz képest, és bár a csaja már megedzette valamelyest a minden logikát, ésszerűséget és praktikumot nélkülöző női hisztikkel szemben, ez azért már mostanában neki is sok, persze ha csak a  kisujjával hozzáér a húgához, az azonnal olyan szirénázásba kezd, hogy idecsődülnek a tűzoltók.

Szóval nagyon szép a lány, nagyon édes a lány, nagyon közvetlen és barátságos és kreatív és ügyes és muzikális, de hogy egyetlen egyetemi könyvtár se lesz róla elnevezve a jelenlegi állás szerint, az tutibiztos.

Címkék: lujzibujzi szájak  |   | 16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr971400490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magdaleha · http://magdaleha.freeblog.hu/ 2009.09.22. 22:09:10

most csak azon gondolkodom, hogy a te lányod alszik nálunk odafenn, vagy az én lányomról írtad a posztot...

Check 2009.09.22. 22:14:00

Egyetemi könyvtár, muhahaha, sírva röhögök, kösz.

V. Olga 2009.09.23. 04:06:18

Soha tobbet nem nyitom ki a blogodat vacsora kozben. Foleg nem egy (joooo) pohar bor utan.

V. Olga 2009.09.23. 04:07:32

Soha tobbet nem nyitom ki a blogodat vacsora kozben. Foleg nem egy (joooo) pohar bor utan.

V. Olga 2009.09.23. 04:09:05

Soha tobbet nem nyitom ki a blogodat vacsora kozben. Foleg nem egy (joooo) pohar bor utan.

hawah · http://jasz.freeblog.hu 2009.09.23. 07:54:59

Épp azt akartam írni én is - miközben sírva-röhögve törölgetem a könnyeim -, hogy nincsen ám ő egyedül. Szóval csak IGAZI nő. Ízig-vérig. És mellesleg még kicsi. Később majd érhetőbb hisztijei lesznek - nekünk. A pasiknak nem mindig. Szóval semmi pánik. :D

Check 2009.09.23. 08:54:35

Miért tart az ember okos férjet? Hogy választ adjon az érthetetlenre. Ime:
Elmeséltem az én drágámnak a Lujzi-apa párbeszédet. Mire ő azt mondta, hogy ezt már Karinthy megírta. A megoldás tehát:
1. Karinthy ott járt nálatok, és realista író.
2. K.F. valami nagyon emberi/jellemző gyerekséget fogott meg.
3. Az óvodás Lujzi Karinthyt olvas.
Én egyiket sem zárnám ki.

szoeke 2009.09.23. 09:34:56

Sírva röhögök a párnámba! (Hogy ne ébresszem fel a gyereket) :D

Chipie 2009.09.23. 12:58:53

köszönjük :-))
és akkor nem is említettem még a Milyen színű az a sárga hal? - kérdést, amit a bátyja követett el :-)

Csíkospulcsi 2009.09.23. 14:07:42

Bár nekem csak fiaim vannak, de mindig eszembe juttok, amikor a kisebb (2 éves) fülsüketítő sikítozásba kezd egy szöszmösz láttán (Anyaaaaaaaaaaaaaa, szöszmösz, nem bánt!) És látom az arcán, hogy komolyan meg van rémülve. És akkor ezek után hogy neveljek belőle férfit?!
Két fiú mellé egy ilyen kiscsaj kell nektek! Mi legalábbis nagyon örülünk az ilyen bejegyzéseknek!

micka · http://micka.freeblog.hu 2009.09.23. 20:57:10

a Télapó lány:-)))))))))))
köszi szépen, nagyon megnevettettél:-)

Judit* 2009.09.23. 21:02:09

Chipie, ez nem ér, majdnem a képernyőre köptem a vacsorámat! :-DDD
Lujzi igazi nő, már most. Az én lányom is hasonlóan nyomja, de közben meg olyan tündéri pofit vág, jajj! ;-)
Kitartás, ez még smafu! Mi lesz, ha nagyobbak lesznek?

Cuncimokus 2009.09.23. 21:26:55

Ez CSODÁLATOS!!!!! A lányomnak lélektestvére van!!!!!!!
Mondjak szemelvényeket? Igaz, ő már nagy ló, lassan 10 lesz, de akkora libatyúk, mint ide Lacháza. Miközben okos, mint a nap, bár ezt nem könnyű elhinni.
1. Magyar-német kétnyelvű gyerek, No.-ból robogunk Mo. felé, az autóban beszélgetünk. Kérdés (századszor, miután Ausztria és Ausztrália számára megfejthetetlen): És hogy mondjuk Österreich-et magyarul?
Válasz (felviruló arccal): Szlovákia?!
2. Ha öt macska öt perc alatt öt egeret eszik meg, akkor hány macska eszik meg száz perc alatt száz egeret?
Rávezető kérdés: ugyanez az öt macska tíz perc alatt hányegeret eszik meg? - Tízet. És ugyanez az öt macska húsz perc alatt? - Húsz egeret.
Hirtelen leesik neki a tantusz, isteni szikra, elönti a fény, lövi a találóskérdés amegfejtését: HUSZONKILENC?!

Szóval kitartás, Chipie, nem tudlak azzal biztatni, hogy egy-két év, és kinövi. NEM NÖVI KI!!!!!

A blogodon én is rendszeresen sírvaröhögök, abba ne hagyd!
"Szipolyka." az Indexről

Cuncimokus 2009.09.23. 21:29:47

Ja, a milyenszínű nálunk is megvolt, méghozzá a fiammal. Két éves lehetett, próbálkoztam, ismeri-e már a színeket. Gyanítottam, hogy igen. De a kis dög mindenre csak azt válaszolta, hogy "kík". A végén már a hajamat téptem, és olyanokat kérdeztemm tőle: Dani, milyen színű az a piros lámpa? - Kík!
MÁSNAP aszongya a nyavalyás, mert barokk körmondatokban beszélt egyéves korától, hogyaszongya: Nézd Anya, az a néni ott mossa azt a narancssárga kispolszkit!
(És milyen igazat szólt.)

kalpafa 2009.09.23. 22:01:24

Istennek legyen hála hogy enyéim már nem ovisak de még nem menstruálnak. Az lesz majd a szép világ.
Egyébként a képernyőn keresztül nagyon vicces. :)
süti beállítások módosítása