2009.01.25. 16:36| Szerző: Chipie

 tegnap volt reményeim szerint a mélypont, a két kicsi teljesen összeomlott, Gergő egész nap sírt, hol csak nyöszörögve, hol üvöltve, vagy aludt, totálisan rámpiócázta magát, egész nap nem rakhattam le a karomból, úgyhogy egy 12 kilós feszengő-vonyító csomaggal a kezemben csináltam a verklit, Lujzi is szarul volt, lázas, fuldokolva köhögött, úgyhogy felhívtam a dokinkat, aki hálistennek egy turbó jófej, soha pénzt el nem fogadó, szabad és ünnepnapokon is funkcionáló higgadt félisten, és mondta, hogy este kijön a rendelőbe, szaladjak le a betegekkel (3 percre van tőlünk), megnézi őket. Így is lett, és hálistennek hálistennek hálistennek, hogy levittem őket, mert van a dokinknak egy kis kütyüje, amivel egy csepp vérből megnézi a CRP-értékét a gyereknek, a CRP az egy fehérje, ami bakteriális gyulladásoknál van jelen a vérben, vírusfertőzés esetén értelemszerűen nincs, és ez nagyon megkönnyíti a diagnosztizálást, na megnézte az enyémeknek is, és hát Gergőé 49, Lujzié viszont 77 lett, ami elég magas, 15 alatt normális, 100 fölött kórház, és a 77-ből hétfőre simán 100 fölötti érték lett volna, ha nem nézzük meg, ááááááh, így viszont hazajöttünk, be se álltam a kocsival, ember ment is ügyeletes patikát keresni, és most turbó antibiotikumon nyomja mindkét gyerek, mert ez egy baktériummal felülfertőzött vírusfertőzés, csak hogy megint belenyúljunk a tutiságba. Gergő azért ordított egész nap szegénykém, mert fulladt, nehézlégzése volt, és alig kapott levegőt, és a doki mondta, hogy a babák ettől simán bepánikolnak egy idő után, azért nem lehetett lefeszíteni rólam, mert rémült volt szegény törpém, úgyhogy ő kapott ilyen babyhaleres bepuffantós cuccot, ami, az antibiotikummal kombinálva működni látszik, az éjszakánk még rémes volt, húszpercenként nyöszörgött fel, együtt aludtunk a kanapén, én persze kábé nullát, de reggelre mindkét kiskriplimnek csak hőemelkedése volt, és működnek, Gergő újra jön-megy, és végre vigyorog, félelmetes volt látni ezt a tejbetök gyereket úgy, hogy nulla mosoly és semmi reakció a jól bevált kacagtatós fogásokra. Lujzi meg ugyan még eléggé zihál, és alig eszik (persze a ciniminis lecsúszott szárazon, ez egyébként a teóriám, hogy ebbe, meg a whiskasba tuti gyárilag drogot tesznek, egyszer megkóstolja a macska vagy a gyerek és soha többé nem kér mást, namindegy), de már remekül képes azon hisztizni, hogy nem mehetett el ő is kirándulni a bátyjával, akit a jófej barátnőmék kiemeltek a kehes tömegből és elvitték túrázni, egyrészt, hogy ő is szívjon már végre friss levegőt, másrészt meg hogy én ne kapjak feltétlen idegösszeroppanást :-)

Úgyhogy ez van, azért még van némi gyomorideg, még fulladoznak, köhögnek, nyűgösek, de ha holnapig se megy föl a lázuk, ki merem majd jelenteni, hogy időben elkaptuk a dolgot, érdekes, bár Gergő volt szarabbul, és jobban aggódom Lujziért, hiába, nálunk ő a szűk keresztmetszet.
 
Címkék: betegség gergő lujzibujzi  |   | 8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr86901436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Check 2009.01.25. 16:59:43

Tényleg nagyon, nagyon jó, h így lett, és a dokitoknak külön, külön... ööö nem is tudom, talán szobrot állítani?? :-)
Gondolunk rátok! Gyógyuljatok!

hawah · http://jasz.freeblog.hu 2009.01.25. 17:52:07

Szorítok, ocsmány bacik a fenébe veletek!

Csíkospulcsi 2009.01.25. 19:09:48

Hiába, egy jó gyermekorvos aranyat ér!
De jó, hogy időben elkaptátok!
Remélem holnap már csak jó dolgokat írsz!
(Nálunk a kisebbnek minden a tüdejére megy, szóval mi abban maradtunk a dokival, hogy amint elkezd köhögni, vagy taknyolni, rögtön megy a Ventolin puff napi 3-4, hogy ne legyen belőle fulladás. Ez nem jelenti azt, hogy ez nektek is kell, de ha úgy látnád, hogy sokszor lesz belőle fulladás, csak tudd, hogy meg lehet előzni legtöbbször.)

Mirkobaba 2009.01.25. 21:11:23

jobbulast. egy onzo dolog - meg tudnad kerdezni a dokitoktol, h hol vette ezt a kutyut es mennyiert? nekem kellene sokszor.... kivancsi vagyok mennyire horror az ara... (ha nem az vennek itthonra egyet. megkonnyitene az eletemet nagyon....)

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.01.26. 10:44:32

most ahogy igy olvastam a postodat az jutott eszembe,hogy hol van mar az az ido,mikor a Maripen,a Sumetrolim,es a Semicilin meggyogyitott majd mindent es mindenkit....
tovabbi jobbulast a csaladnak!

Mellike 2009.01.26. 13:13:12

Csíkospulcsi: voltatok már a Szanatórium utcában? Nálunk a kicsi fulladozik rendesen, de már nem megyek vele kórházba, mert ott sem csinálnak vele mást, mint én itthon. Szóval egy nagyon asztmás ismerősöm ajánlotta ott a szanatórium utcában a Dr. Kósa Lajost. Csináltak neki egy csomó olyan tesztet (allergia, légzés, véroxigén, vérvizsgálat, immunrendszer) amit ha én szerettem volna, hónapokig kellett volna várnom, és kiderült, hogy a gyereknek immoglobulin d hiánya van. Most fog kapni rá havi 1 szurit 3x, és azt mondják, hogy ellenállóbb lesz. A fulladás valószínüleg marad, de kevesebb lesz. Most évi 5-6 van, akkor 10 percenként kapja a ventolint.
És mindenkinek jobbulást!!!!

Csíkospulcsi 2009.01.26. 16:41:24

Mellike: Nálunk a kicsi koraszülött volt, úgyhogy az okokat nagyon nem kell keresni. Tüdőgyógyintézetben voltunk, szervi oka nincs, vérképében eltérés/immunhiánya nincs, 15 hónapos, úgyhogy allergiavizsgálatot még nagyon nem tudnak csinálni. Enyhe szteroidot kap most télen (belélegezve), és amint az első tünetek megjelennek, akkor megy a Ventolin, szóval nem tudom hol kopogjam le, de az utóbbi 3-4 náthánál nem volt fulladás. Csak köhögés. De az durva.
Azért köszi a tippet, ha nem megy ez a terápia, akkor bejelentkezünk oda.

Chipie, hogy vannak a gyerekek???!!!

napocska74 2009.01.26. 16:59:57

Dr Kósa Lajost én is csak ajánlani tudom. Mi is nála voltunk amikor a Zsombor fiam meg akart halni a tejtől.
süti beállítások módosítása