2008.11.12. 15:40| Szerző: Chipie

Miközben a nagyok balhéznak, Víziló Vili szép stikában növöget, holnap lesz 8 hónapos, ennek örömére a "Fogat minden hónapra" zászlaja alatt kinövesztette a nyolcadik fogát, a család legnagyobb örömére nekilátott a kétkezes sétálgatásnak, derékfájás rulez mottóval, és elkezdett egyedül álldogálni - még nem sokáig, csak pár másodpercet, de az időtartamot naponta növeli, (nekünk reszeltek - a szerk. megjegyzése ), öltöztetni nem lehet, mert birkózó olimpikonjainkat szenesre gyalázva egy másodperc töredéke alatt perdül ki a kezemből, ahogy hanyattfektetem, fürdetni nem lehet, mert a vízben hülyét kap, és összevissza kapálódzik, rugdos, csapkod, fröcsköl, vetődik, persze mindezt hangosan sikongatva az élvezettől. Egyébként egy tündérbogyó, az egyedüli orbitális szívás vele, az az hogy gyűlöli a babakocsit, keksszel és csörgős játékkal 20 perc a maximuma, ez elméletileg pont arra elég, hogy rohamléptekben elmenjek vele az óvodáig, meg vissza, ha valami miatt csúszunk, akkor már az utca végétől velőtrázóan ordít és dobálja magát a babakocsiban, belépünk az ajtón, levetkőztetem, és azon nyomban kisimult arccal barangolni kezd a pecóban, úgyhogy most már nem reménykedek abban, hogy megszokja, azt várom, hogy elkezdjen járni, és onnantól kezdve gyalog fogunk közlekedni, készpassz.

ja és már nagyfiú barátai is vannak, tényleg nemsokára azon kapom magam, hogy hajnalban esik haza a tejbárból, ahogy Lucia írta :-)

Egyébként ebben a tél dologban egyetlenegy dolgot gyűlölök, de azt nagyon, mégpedig ezt a kibabrált sok ruhát, amibe bele kell gyömöszölni a kölyköket. Kezdek kabátfóbiás lenni, és ez leginkább délutánonként csúcsosodik ki, az oviban, mint a múltkor pl, amikor négykor elmentem Pömpöllért, aki kitalálta, hogy márpedig ő ott szeretne maradni néptáncolni. Utál táncolni, és én ezt tudom, de ugye a remény hal meg utoljára, meg az óvónők is rábeszéltek, oké, menj kisfiam, megvárunk. Na ekkor Gergő babakocsiból ki, kabát, sál, sapka, pulóver levesz, Lujziról sál, sapka, kabát, pulóver, csizma levesz, magamról ue. Bementünk a csoportszobába, ahol elvoltunk egy negyedóráig, amikoris megjelent a gyerek, hogy ő mégsem akar táncolni. Oké kisfiam, akkor szedelődzködjünk. Gergőt berakom a babakocsiba, persze utálja és üvölt, ezzel meg is van a zenei aláfestés. Természetesen a gyerek nem öltözik, hanem vmi hasonszőrű kis elmeroggyant barátjával elkezdenek rohangálni a folyosón, természetesen amíg Lujzit kiimádkozom a csoportból, el is tűnnek valahova. Amíg kiderítem hogy hova tűntek (ki, egyébként egy szál rövidujjúban ), addigra Lujzi tűnik el megint valamelyik csoportban. Mire kihalászom és ráadom a pulcsit meg a kabátot, Géza felveszi a cipőjét, közben Gergő kitartóan ordít. Amíg Gergőre feladom a kabátot-pulcsit-sapkát-sálat és bezsákozom a kocsiba, Lujzi megint eltűnik kabátban és harisnyában, mire előkerítem, Gergő feje már lila, és Pömpöllér még mindig nem vette fel a kabátját, és így tovább és így tovább, rólam már patakban folyik a víz, mire kiérünk, Gergő természetesen hazáig ordít, és a tizenkettedik  öreg néninek, aki gügyögve megkérdezi, hogy mi baja a babucinak, már csak morgok, mint a bolhás kutya. :-)

Címkék: gergő ovi pömpöllér lujzibujzi  |   | 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pompoller.blog.hu/api/trackback/id/tr25765377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocorgo 2008.11.12. 17:59:20

Boldi is utálta a babakocsit, amint elindult, nem is ült meg benne, akkor már kimászott, előtte pedig ordított. Nekünk volt egy tesófelállónk és mindenki rajtunk röhögött, hogy a nagy ló Jozsó pöffeszkedett a babakocsiben (ha tehetné, most is úgy járna, rém lusta lett), Boldizsár meg vagy jött mellettem motorral, vagy állt a fellépőn, de olyan picike volt, hogy nekem kellett őt is fognom, mert nem tudott kapaszkodni. :)

Aztán vettem egy 3 ezer ftos tescos kocsit, azt az esernyős fajtát, na abban megmaradt ideig óráig, persze csak ha nem kötöttem be, akkor pedig jó eséllyel ugrott ki menetközben

kalpavriksa 2008.11.12. 18:47:36

Szia,
egy ideje olvaslak, csupán a stílus élvezetéért. :)
Enyéim hál'istennek kinőtték a babakocsis kort már, de évekig meg voltam róla győződve, hogy a remegő kézzel/csatakosra izzadva ügyintézés lesz a normál üzemmódom örökre.

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2008.11.12. 19:50:31

ez a kedvenc temam:babakocsi: a piszokdragaban ordit,az olcsoban alszik:)
mi harom vagy negy gyereket szeretnek,de az ilyen irasaid egy kicsit eselyesek,hogy visszaszoritsak a populaciot:D

*amugy jot nevettem.mint mindig:)))

csibie 2008.11.12. 21:04:28

Nekem ugye csak kettő van, de ez az oviban öltözés pont ugyanígy zajlik. És mindig csatakra izzadok, jó esetben a kicsi is az üvöltéstől. És akkor ezek után már félsötétben bandukolunk haza. :(
süti beállítások módosítása